Ga naar hoofdinhoud

Saudi-Arabië presenteert logistiek centrum van 430 voetbalvelden


Saudi-Arabië heeft zondag een nieuw logistiek platform geopend in Djedda, de tweede grootste stad van het land. De zogeheten ‘Al Khomra Logistics Zone Jeddah’ wordt met meer dan 2,3 miljoen vierkante meter de grootste logistieke zone van Saudi-Arabië. Dat zijn ongeveer 430 voetbalvelden.

Saudi-Arabië wil minder afhankelijk worden van olie en zet daarom in op diversificatie van de economie. Onder meer de logistiek krijgt daarom steeds meer aandacht van kroonprins Mohammad bin Salman al-Saoed en zijn coterie.

De logistieke sector van Saudi-Arabië zal de komende jaren verder groeien. Tegen 2024 wordt er een totaalomzet verwacht van ruim 53 miljard euro.

Saudi-Arabië stelde eerder al een ‘Nationaal programma voor industriële ontwikkeling en logistiek’ (NIDLP) op waarmee men binnen tien jaar 1,6 miljoen banen wil creëren en 385 miljard euro aan investeringen hoopt op te halen.

Direct 10.000 banen

De logistiek specifiek moet 32 miljard aan investeringen aantrekken en het nieuwe logistiek platform moet op korte termijn 10.000 banen opleveren.

Moord op Khashoggi

Het is de vraag in hoeverre buitenlandse partijen bereid zijn om te investeren in een Saudi-Arabië waarin mensenrechten met voeten getreden worden. Zo werd in oktober 2018 nog journalist Jamal Khashoggi vermoord toen hij een bezoek bracht aan het Saudische consulaat in Istanbul.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven