Routing International in Madrid • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Routing International in Madrid


Routing International, ontwikkelaar en leverancier van software voor rittenplanning en –optimalisatie, heeft een eigen filiaal geopend in Madrid. Het bedrijf vergroot hiermee haar aanwezigheid op de Spaanse en Portugese markt en zet daarmee de huidige Europese expansie voort.

Routing International had al filialen in Frankrijk, Nederland en Zwitserland. Ook tekende het bedrijf de afgelopen jaren distributieakkoorden met partners in Duitsland, Zweden en Marokko.

Steeds meer vragen
Michel Waterschoot, commercieel directeur van Routing International en verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling, zegt hierover: “Het feit dat we steeds meer vragen krijgen van klanten in andere landen, bewijst dat onze producten aan behoeften voldoen waarvoor tot op heden geen bevredigende oplossingen bestaan op de buitenlandse markt.“

Win Route
WinRoute is het belangrijkste en bekendste product van Routing International. Met dit product beschikt het bedrijf naar eigen zeggen over een complete oplossing voor de optimalisatie van transportplanning. Of WinRoute nu gebruikt wordt voor de optimalisatie van dagelijkse ritten of als hulpmiddel voor strategische beslissingen, het zorgt er volgens de leverancier voor dat bedrijven hun productiviteit en service kunnen verbeteren en tegelijkertijd hun transportkosten kunnen verminderen. Waterschoot: “De kracht van WinRoute is de capaciteit om rekening te houden met de specifieke eisen van de sector, terwijl het heel eenvoudig blijft in gebruik.”

Internationale opmars
Het nieuwe kantoor van Routing International is te vinden in Paseo de la Castellana 141 in de Spaanse hoofdstad. Het mag direct al een aantal internationale klanten met een vestiging in Spanje tot haar klanten rekenen. Zoals het van origine Franse JM Bruneau, dat handelt in kantoormeubilair. Dit bedrijf optimaliseert nu alle distributieritten in de regio van Barcelona met WinRoute.
Marta Vozmediano, regionaal directeur van Routing Ibérica zegt: “Of het nu gaat over de distributie van voeding, persmedia, transport en besteldiensten, farmaceutische distributie of personenvervoer, de toepassingsgebieden van WinRoute kennen geen grenzen! Meer nog, het past in het kader van toenemende transportkosten en steeds hogere eisen wat betreft de kwaliteit van de geleverde dienst. WinRoute biedt aan bedrijven die de software gebruiken een middel om efficiënt op deze uitdagingen in te spelen.”

Goed op dreef
Routing International geeft aan nog meer internationale projecten in voorbereiding te hebben. Volgens commercieel directeur Michel Waterschoot zullen er nog meer distributieakkoorden en openingen van kantoren volgen. “We hebben net onze eerste contracten getekend in het Verenigd Koninkrijk en Marokko, en we voeren verregaande besprekingen met andere prospecten in Oost-Europa en het Midden-Oosten. We gaan zeker niet stoppen nu we zo goed op dreef zijn!”

ROI
Voor de Spaanse regionaal directeur Vozmediano is de return on investment (ROI) termijn van een WinRoute project uitzonderlijk kort (doorgaans zo tussen de 1 en 6 maanden). “Wanneer we een nieuwe prospect benaderen, trachten we deze niet met commerciële praatjes te overtuigen, maar sporen we hem aan om ons de specifieke vereisten van het beroep uit de doeken te doen, die we dan verwerken in onze tool zodat hij zelf kan oordelen over de kracht van onze oplossing. De resultaten zijn over het algemeen heel overtuigend.”

Zes talen
De software is, naast de Spaanse versie, al in zes talen beschikbaar. Bovendien heeft Routing zich bijzonder ingespannen om de werkwijzen te formaliseren die belangrijk kunnen zijn voor het slagen van de projecten van het bedrijf. Op deze manier kunnen deze projecten eenvoudig worden omgezet en aangepast aan diverse evoluerende lokale contexten, zowel van het bedrijf zelf als van de distributeurs.

Routing International
Het bedrijf Routing International houdt zich bezig met de ontwikkeling van software voor planning en optimalisering van distributierondes. Dankzij de eigen WinRoute software en de inzet van een team van consultants kan Routing International bedrijven helpen bij de opzet en de optimalisering van hun distributieplanning. Hiermee kunnen deze bedrijven hun rendabiliteit en competitiviteit verhogen. Routing International heeft nu dus kantoren in Brussel, Parijs, Rotterdam, Madrid en Zurich en heeft samenwerkingsakkoorden met partners in verschillende Europese landen. Sinds 1990 heeft Routing International een klantenbestand opgebouwd van momenteel ruim100 klanten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven