Ga naar hoofdinhoud

Routenet wint betrouwbaarheidsprijs online reistijdverwachting


Locatienet, het bedrijf achter de online routeplanner Routenet, heeft samen met Tenuki, leverancier van verkeersinformatie gerelateerde software, de betrouwbaarheidsprijs in de Competitie Reistijdverwachting gewonnen.

De competitie is georganiseerd door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (VenW) naar aanleiding van de vraag van weggebruikers naar betrouwbare reistijdverwachtingen en om de ontwikkeling en het gebruik van reistijdverwachting voor vertrek te stimuleren. De software, die nu geïntegreerd is in Routenet.nl, bleek veruit de meest bruikbare marges rondom de te verwachten reistijd (betrouwbaarheidsintervallen) te produceren.

Meting
Tijdens de Competitie Reistijdverwachting zijn de geschatte reistijden van alle deelnemers vergeleken met achteraf gemeten werkelijke reistijden. Deze meting vond plaats via inductielussen op autosnelwegen en via meetritten van deur-tot-deur. De marges van Routenet.nl rondom de reistijdverwachting behaalde het hoogste puntenaantal en het bedrijf won daarmee de betrouwbaarheidsprijs. De reistijdverwachting is 18 juli in gebruik genomen en beschikbaar op www.routenet.nl. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven