Rotterdamse haven noteert record containeroverslag; 2022 belooft net zo druk • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rotterdamse haven noteert record containeroverslag; 2022 belooft net zo druk


De haven van Rotterdam had een recordjaar als het gaat om de overslag van containers. In 2022 belooft de drukte aan te houden.

De 15 miljoenste TEU container arriveerde op 22 december 2021 in de Rotterdamse haven. Het is voor de eerste keer dat een Europese haven door deze magische grens breekt. In 2022 kan dat record al weleens sneuvelen.

Van dip naar recordaantal TEU

De overslag van containers kende door de uitbraak van Covid-19 een dip, maar herstelde snel vanaf het najaar van 2020. Zelfs tot recordhoogte in 2021 zo blijkt uit cijfers van het Havenbedrijf.

De groei in 2021 in de eerste negen maanden was 7,8% in TEU. Consumenten besteden volop en de economie herstelt met volumes die hoger liggen dan in 2019. Door deze sterke vraag, gecombineerd met de verschillende verstoringen (Suez, corona uitbraken in Chinese havens) die hebben plaatsgevonden in 2021, blijft de druk op de logistieke keten hoog.

2022 wordt druk

‘Voor 2022 verwachten we dat de drukte op de Rotterdamse containerterminals voorlopig zal voortduren. Dat komt doordat de internationale vloot van containerschepen en de terminalcapaciteit niet voldoende groeien om aan de vraag te voldoen’, aldus Emile Hoogsteden, commercieel directeur Havenbedrijf Rotterdam. ‘Havenbedrijf zal het belang van digitalisering, samenwerking en datadeling blijven benadrukken en stimuleren om disrupties – nu en in de toekomst – beter op te vangen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven