Ga naar hoofdinhoud

Rotra krijgt eerste ethanol-trekker van EU


Rotra Forwarding BV uit Doesburg krijgt in het eerste kwartaal van 2008 een nieuwe Scania distributietrekker die rijdt op ethanol. Het is de eerste vrachtwagen op deze biobrandstof in de Europese Unie. De biodieselmotor van het Zweedse Scania stoot negentig procent minder CO2 uit dan een reguliere dieselmotor. De trekker wordt geleverd door de Scania-vestiging in Gaanderen.

De nieuwe truck bevat niet alleen een van de schoonste aandrijflijnen die op dit moment verkrijgbaar is, maar Rotra kiest ook nadrukkelijk voor een hernieuwbare brandstof. De motor voldoet hiermee aan de strengste Nederlandse milieueisen, de zogenoemde EEV (Enhanced Environmentally friendly Vehicle) emissienorm. Rotra bevestigt met deze nieuwe trekker haar missie voor een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering.

Rotra kiest met de Scania P270 twee-assige trekker voor de derde generatie negen liter ethanol motor. Deze motor is een doorontwikkeling van de negen liter motor waar de stadsbussen in Stockholm al bijna twintig jaar mee rijden. Door deze ervaring met ethanol als brandstof heeft Scania de motor volledig voor deze alternatieve brandstof kunnen optimaliseren. De vrachtauto is verder uitgevoerd met CP16 dagcabine met een comfortabele lage instap en de standaard veiligheids-kooiconstructie. Het computergestuurde schakelsysteem en de vernieuwde airconditioning maken het pakket compleet.       

Rotra voorziet zelf in de ethanol met haar eigen op- en overslagterreinen. Hierdoor is Rotra op logistiek gebied niet afhankelijk van derden.    

Rotra heeft de ontwikkeling van innovatieve transportoplossingen hoog in het vaandel staan. Zo is het hele wagenpark via Scania Interactor IT-systemen verbonden met het Transport Management Systeem van de thuisbasis. Hiermee kan Rotra alle voertuigen door heel Europa volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven