Rotra breidt uit met de overname Trabelint • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rotra breidt uit met de overname Trabelint


Rotra Forwarding in Doesburg heeft haar activiteiten per 1 januari jl. uitgebreid met die van de Belgische logistiek dienstverlener Trabelint. Trabelint maakte tot 31 december 2007 deel uit van het beursgenoteerde Thiel Logistik en is nu dus onderdeel van Rotra.

Trabelint is al acht jaar een betrouwbare partner van Rotra en is met 25 medewerkers gespecialiseerd in internationale expeditie.
Deze uitbreiding past volgens beide partijen in de verbreding van Rotra’s portfolio in de Benelux en versterkt de internationale positie. Met de vestiging in Brussel denkt Rotra per direct een groei van activiteiten en een optimalisatie van de dienstverlening te kunnen bewerkstelligen. Tevens komt het bedrijf nu de veranderde Europese regelgeving ten aanzien van de (verkorte) rijtijdenwet tegemoet,  en kan het in de toekomst ook een 24-uurs distributie binnen de Benelux aanbieden. 

Groupagediensten
Trabelint is in 1969 opgericht en oorspronkelijk gevestigd in Brussel aan de haven. Aanvankelijk beperkten de activiteiten zich tot de verzorging van volle wagens en douaneformaliteiten. In de daaropvolgende jaren werd een volledig netwerk van groupagediensten door Europa opgezet. In 1986 nam Trabelint de beslissing zich definitief te vestigen te Zaventem (Brucargo). Daar kreeg het bedrijf de beschikking over grotere opslagruimtes. Dankzij de stijgende vraag naar opslagruimte en Value Added Services nam Trabelint in 2001 een opslagruimte in gebruik, speciaal voor ADR-goederen.

Hoge standaard
Rotra zegt zeer content te zijn met deze overname en is ervan overtuigd dat Trabelint uitstekend bij het Doesburgse bedrijf past. Rotra herkent naar eigen zeggen de kwaliteit van de diensten van Trabelint en verwacht hiermee de hoge standaard in logistieke dienstverlening verder te kunnen continueren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven