Rotom schrikt niet van Brexit en neemt belang in Engels bedrijf • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rotom schrikt niet van Brexit en neemt belang in Engels bedrijf


Rotom, totaalaanbieder van logistieke middelen voor transport en opslag, heeft een meerderheidsbelang genomen in Cargopak. Dat is een Engelse leverancier van rolcontainers en kunststof ladingdragers die is gevestigd in Nottingham.

De aankomende Brexit (het Verenigd Koninkrijk stapt per 31 oktober uit de Europese Unie) schrikt het in Noord-Brabant gevestigde Rotom niet af. “We zijn trots dat we deze stap hebben genomen, ondanks alle tumult rond Brexit”, reageert algemeen directeur en mede-eigenaar Arjan Kuiper.

Circulaire economie

“Het ligt misschien niet voor de hand om deze stap nu te nemen, omdat niet bekend is welke gevolgen de dreigende Brexit zal hebben voor Europa. Feit is echter dat de gehele wereld bezig is met duurzaamheid en circulaire economie”, aldus Kuiper.

Rotom heeft Cargopak overgenomen zodat men vanuit zestien vestigingen tien Europese landen kan bedienen. Namens Cargopak laat directeur Simon Richards weten ‘erg verheugd’ te zijn met de deal: “Er is een mooie synergie van activiteiten tussen onze bedrijven die de positie versterkt en ons in staat stelt het assortiment en de diensten uit te breiden naar de markt.”

Logistiek Nederland wordt populairder
Nederland wordt populairder voor logistieke bedrijven, meldde Nederland Distributieland afgelopen vrijdag. Vorig jaar werden er ongeveer 63 nieuwe buitenlandse investeringen in logistieke projecten gedaan en daarbij gaat het met name om bedrijven uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Dat steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk voor Nederland kiezen, heeft volgens NDL/HIDC te maken met Brexit. Over dit rapport schreef Warehouse Totaal onderstaand bericht.

Rotom

Rotom is gespecialiseerd in het leveren van interne transportmiddelen, ladingdragers, mobiele opslagsystemen en hulpmiddelen voor in het magazijn. Het hoofdkantoor staat in de Brabantse gemeente Son en Breugel en verder heeft het bedrijf vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Spanje, Portugal en Denemarken. Er werken meer dan vierhonderd mensen bij Rotom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven