Rompa Kunststofprodukten breidt uit in Tsjechië • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rompa Kunststofprodukten breidt uit in Tsjechië


Rompa Kunststofprodukten BV, de kunststofproducent met het hoofdkantoor in Terheijden, laat momenteel in Vyskov (Tsjechië) een nieuwe productiefaciliteit bouwen. Het heeft hierbij de keuze laten vallen op Immo Industry Group (IIG), de pan-Europese ontwikkelaar van industrieel en logistiek maatwerkvastgoed. De keuze viel op IIG op grond van de uitgebreide engineering-expertise en ervaring van de ontwikkelaar.

Multinationals
Behalve Nederlandse klanten bedient Rompa wereldwijd tal van multinationals met kunststofproducten. Het bedrijf ontwikkelt en produceert een breed scala aan technische onderdelen, displays, trays, luxe etuis, houders en verpakkingsproducten. Voor de productie hiervan wordt gebruik gemaakt van spuitgiet- en thermovormmachines. De nieuwe productiefaciliteit wordt gebouwd nabij de bestaande fabriek in Vyskov. IIG vond voor Rompa de ideale locatie hiervoor: een 28.900 m2 groot terrein waarop door de IIG-ingenieurs een 10.800 m2 grote productiefaciliteit is ontworpen. In de nieuwe fabriek zullen automotive-, technische en verpakkingsonderdelen worden geproduceerd.

Bijzondere eisen
Verder zal er de assemblage worden verzorgd voor een grote diversiteit aan klanten en markten. Het project is aan een aantal bijzondere eisen gebonden. Zo wordt in het ontwerp rekening gehouden met twee bovenloopkranen, waarvan de grootste een capaciteit heeft om matrijzen van 5 ton te verplaatsen over een afstand van 28 meter. Het ontwerpteam van IIG heeft de vloer van de nieuwe productiefaciliteit hierop aangepast, zodat een belasting tot 10 ton per vierkante meter mogelijk is. Een andere eis betrof een speciaal ventilatiesysteem. Het lokale IIG-team zorgde dat alle benodigde vergunningen tijdig beschikbaar kwamen.

Vertrouwen
De directeur van het Tsjechische Rompa CZ, Arno Morssinkhof, heeft er het volste vertrouwen in dat IIG het project op tijd en volgens de modernste technologische standaarden realiseert. “De nieuwe fabriek stelt het ISO- en ISO/TS-gecertificeerde Rompa CZ in staat om hoogwaardige producten sneller en efficiënter te produceren. Daarnaast wordt de service aan onze wereldwijde klanten verder verbeterd. Daarmee beschikt Rompa over goede groeimogelijkheden, terwijl onze positie als marktleider verder wordt versterkt.”

Volgens planning
De algemeen directeur van IIG in Tsjechië, Jan Jirotka, is verheugd dat de constructiefase van het project van start kan. “De technische oplossing die onze ingenieurs hebben ontwikkeld, heeft Rompa overtuigd van onze engineeringkwaliteit en efficiency. Dankzij het probleemoplossend vermogen van onze lokale staf, verloopt het project keurig volgens planning en kan de succesvolle oplevering in het laatste kwartaal van 2008 worden verwacht.”

Know-how
Rompa staat al ruim 125 jaar bekend als deskundig leverancier van kunststoffen. Het bedrijf beschikt over een eigen ontwerp- en engineeringafdeling. Het investeert continu in nieuwe technologieën en ontwikkelingen, waarmee het succes van producten van klanten wordt verzekerd. Rompa beheerst alle aspecten van het productieproces; vanuit het hoofkantoor in Terheijden en vestigingen in China en Tsjechië kan aan vrijwel iedere klantvraag worden voldaan.

Team
Immo Industry Group (IIG), is gespecialiseerd in op maat ontwikkeld vastgoed voor de industrie. Het betreft daarbij niet alleen zelfstandige vastgoed-objecten, maar ook complete industriële parken. Ieder project gaat uit van de specifieke eisen die  logistieke en industriële processen van klanten aan het vastgoed stellen. IIG beheerst alle aspecten van de bouwfasen. Immo Industry Logistics and Process Solutions (IILPS) adviseert over de logistieke en industriële procesactiviteiten, Immo Industry Contracting (IIC) verzorgt de bouwfase, terwijl het facility management en vastgoedbeheer wordt uitgevoerd door Immo Industry Facility and Property Management (IIFPM).

Spreiding
Met 18 industriële parken in verschillende stadia van ontwikkeling heeft IIG momenteel een ongekende spreiding in Centraal- en Oost-Europese landen en Rusland. De intern aanwezige ervaring wordt gecombineerd met lokale kennis op de 20 kantoren, verspreid over 17 landen. In Rusland en Slovakije werkt IIG samen in een joint venture met respectievelijk de Rostik Group (ImmoRosIndustry), de Alladin Group en de J&T Real Estate Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven