Röhlig Logistics en Penske Logistics bundelen krachten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Röhlig Logistics en Penske Logistics bundelen krachten


Nederland is een nieuwe speler in contract logistiek rijker. Röhlig Penske Logistics, een joint venture van Röhlig Logistics en Penske Logistics.

Fusie en overnames zijn schering en inslag in de logistieke dienstverlening. Recent nog nam CMA CGM Ingram Micro over voor miljarden. Nu is het de beurt aan Penske en Röhlig.

Joint venture

De nieuw gevormde onderneming, die vooral in Duitsland en Nederland actief is, is een gevolg van jarenlange samenwerking en gedeelde klanten in Europa. Het doel van de joint venture is om uit te breiden naar andere West-Europese landen.

“Deze joint venture is een nieuwe mijlpaal in de groei van Röhlig Logistics. We zien een groot potentieel in deze samenwerking tussen Röhlig en Penske, die onze aanwezigheid zal uitbreiden in Europa en biedt nog meer flexibiliteit aan onze klanten in de EU”, aldus Hylton Gray, CEO sea and air freight contract logistics bij Röhlig Logistics.

55.000 m² opslag-, transportbeheer en e-commercelogistiek

De nieuwe joint venture omvat 55.000 m² aan opslag-, transportbeheer en e-commercelogistiek. Het plan is om extra groei te versnellen, operationele synergiën te benutten en het serviceniveau voor potentiële en gedeelde wederzijdse klanten in Europa te verbeteren.

“We hebben al vele jaren een uitstekende werkrelatie met Röhlig Logistics voor het bedienen van gedeelde klanten in de automobiel-, voedsel- en productiesegmenten”, zegt Bill Scroggie, senior vice president international operations voor Penske Logistics. “Deze nieuwe onderneming biedt onze gedeelde klanten extra schaalgrootte en serviceniveaus en biedt beide bedrijven extra groeimogelijkheden in Europa.”

Röhlig Penske Logistics is voor 80% eigendom van de nieuwe onderneming die ook de exploitatie doet. De overige 20% is in handen van Penske.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven