Robotexperts verwachten ongebreidelde groei warehouse robots • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robotexperts verwachten ongebreidelde groei warehouse robots


Robots in warehouses zijn bezig met een opmars en de groei kent geen grenzen. De potentie kent voorlopig ‘geen plafond’ stellen ceo’s van robotbedrijven.

Robots in warehouses zijn niet meer weg te denken. De markt groeit al jarenlang hard en blijft dat voorlopig ook nog doen is de verwachting. Onderzoeksbureau Statista voorspelt dat de markt voor magazijnrobotica zal groeien tot $ 14,7 miljard in 2030, tegen $ 6,2 miljard vorig jaar.

Investeringen in robots

Melonee Wise, vice-president robotica-automatisering bij Zebra Technologies en voorheen mede-oprichter van Fetch Robotics, dat Zebra Technologies in 2021 overnam sprak vorige week tijdens het TC Robotics 2022-evenement. Volgens Wise is durfkapitaal geïnteresseerd geraakt in robotica in navolging van Amazon dat in 2012 Kiva inlijfde.  Die deal heeft “echt bijgedragen aan het versnellen van de groei van de robotica-gemeenschap in de afgelopen 10 jaar.”

Lees ook
Robotisering of mechanisering? De belangrijkste afwegingen op een rij

Groeiverwachting robotisering in warehouses

Rick Faulk, ceo van Locus Robotics was eveneens spreker tijdens dit event in Amerika.  Faulk: “Ik denk niet dat er een plafond is.” Volgens hem is ongeveer 5% van de magazijnruimte tegenwoordig geautomatiseerd. “Er zal de komende jaren nog eens 6 of 7 miljard vierkante meter aan magazijnruimte worden gebouwd en dat moet allemaal worden geautomatiseerd.”

Groeifactoren

Faulk noemde de groei van e-commerce en arbeidskwesties als drijvende factoren. “Koppel dat aan het probleem dat al deze bedrijven hebben, namelijk hoe ze omgaan met seizoenspieken”, voegde hij eraan toe. “De manier om dat te doen is met automatisering.” Ook personeelstekort speelt robotisering in de kaart.

Overnames en consolidatie

Vooruitkijkend verwacht Wise meer consolidatie en afstemming van producten te zien, aangezien bedrijven end-to-end-oplossingen willen creëren. Een voorbeeld is de overname van Fetch door Zebra, die de robotica koppelt aan Zebra’s uitgebreide portfolio van printers, barcodescanners en andere magazijnoplossingen.

Faulk: “Nu weten warehousemedewerkers wat robots kunnen doen. Drie jaar geleden dachten ze dat ze hun baan op het spel zetten als ze robots inzetten. Nu beseffen ze dat ze hun baan op het spel zetten als ze geen robotica inzetten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven