Robertpack realiseert totaaloplossing voor A-ware • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robertpack realiseert totaaloplossing voor A-ware


In opdracht van A-ware in Zeewolde realiseerde Robertpack een totaaloplossing voor casepacken, depalletiseren en palletiseren.
Voor het casepicken wordt een pickercel met 2 Fanuc M3 pickers ingezet. De producten worden optisch herkend en de productaanvoerband en de krattenbaan zijn voorzien van een encoder. Zo kunnen producten nauwkeurig in flow worden opgepakt en kunnen de kratten ook tijdens het vullen getransporteerd worden.
De besturing van de robot is boven op het frame van de cel geplaatst, waardoor er een zeer open gebied in de pickercel ontstaat. De cel is daarmee erg overzichtelijk en de machine eenvoudig te reinigen. Er is immers een minimaal aantal plaatsen waar zich vuil kan ophopen. De robot mag nat gereinigd worden, waarbij het eveneens praktisch is dat de besturing boven op het frame geplaatst is. De pickercel kan worden uitgevoerd in RVS zodat ook deze geschikt is voor een natte omgeving.

(De)palletiseren

Het depalletiseren en palletiseren gebeurt met een combinatie oplossing. De Fanuc 410 heeft een grijper die geschikt is voor zowel palletiseren als depalletiseren. Er worden complete, volle pallets met lege kratten in het systeem ingevoerd. Deze worden automatisch ontstapeld. Nadat de kratten in de pickercel gevuld zijn, worden de kratten weer automatisch gestapeld en wordt een pallet met volle kratten uitgevoerd. Er wordt gewerkt met pallets van 1.200 x 1.000 en 1.200 x 800 mm. De grijper heeft een uitgekiend systeem dat bij het palletiseren de kratten zeer nauwkeurig inwendig centreert en bij het plaatsen van de volle kratten op de onderliggende laag ook nog eens deze laag centreert ten opzichte van de nieuw te plaatsen kratten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven