Ga naar hoofdinhoud

Riverwoods sorteert met OptiSorter DistriSort


Het populaire kledingmerk Riverwoods gaat zijn vlakgoed binnenkort sorteren met een OptiSorter van het Noord-Hollandse DistriSort. Riverwoods is een snelgroeiend kledingconcern, gevestigd in België. Met dit nieuwe sorteersysteem wil het de verwachte groei voor de komende jaren veiligstellen. Voor DistriSort is het de tweede OptiSorter die in de Benelux wordt uitgeleverd. Eerder al nam logistiek dienstverlener Gondrand Traffic deze sorter in gebruik voor de verdeling van schoenendozen.

Het sorteersysteem OptiSorter is voorzien is van twee invoerpunten en heeft een capaciteit van 6.000 stuks per uur. Bijzonder aan het systeem is dat het kan stijgen en dalen, waardoor het mogelijk is om vanaf de grond in te voeren. Een Omnidirectionele Scanner leest automatisch alle barcodes. Met behulp van deze informatie worden de individuele kledingstukken en accessoires naar het juiste afwerpstation uitgesorteerd, waarbij ieder afwerpstation staat voor een bepaalde winkel of klant. 

Oktober
Het besturingssysteem van de sorter is ontwikkeld door DistriSoft Controls BV, onderdeel van het DistriSort concern. De kledingstukken worden uitgesorteerd naar maximaal 100 bestemmingen, of naar gelang het aantal te beleveren winkels/klanten van een dag. Naar verwachting zal de optiSorter eind oktober in het distributiecentrum van Riverwoods in gebruik genomen worden.

Riverwoods

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven