Rijvaardigheidstraining voor Mercedes bedrijfswagenchauffeurs • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Rijvaardigheidstraining voor Mercedes bedrijfswagenchauffeurs


Stern Auto BV, de officiele Mercedes-Benz bedrijfswagendealer met 15 vestigingen in het land, trakteert relaties op een professionele rijvaardigheidstraining in Duitsland. Zo wil het bedrijf hen op bijzondere wijze de Mercedes-Benz Vito en Sprinter laten ervaren in extreme omstandigheden. Beide bestelwagens blijken, dankzij de vele moderne veiligheidssystemen, zeer veilig voor zowel de bestuurder als de lading. En dat wil Stern graag in de praktijk laten zien.

Verkeersinzicht verhogen
Op een uitgestrekt slipcircuit nodigt Stern Auto haar relaties uit om de Vito en de Sprinter te testen, maar vooral ook om zelf een professionele rijvaardigheidstraining te ondergaan. Met meer dan twintig bedrijfswagens in uiteenlopende uitvoeringen kunnen de chauffeurs op een veilige manier leren om te gaan met gevaarlijke verkeerssituaties. Deelnemers verhogen hiermee volgens Stern effectief hun verkeersinzicht, ze vergroten hun risicobewustzijn en leren vaardigheden en technieken aan waarmee ze schades en ongevallen kunnen voorkomen.

Stern Mercedes bestelwagen training 1

Praktijk
De deelnemers doorlopen speciale modules van het slipcircuit, waarin alle facetten van passieve en actieve veiligheid uitgebreid aan bod komen. Praktijksituaties, zoals steile hellingen, spekgladde bochten en andere gevaren worden exact nagebootst. Deelnemers leren zo anticiperend om te gaan met de auto en ze ervaren welke veiligheidsfuncties de bedrijfswagen allemaal zelf aanstuurt. Veiligheidssystemen als ABS, ESP en BAS worden direct automatisch ingeschakeld om de veiligheid van bestuurder en lading te waarborgen.

Stern Mercedes bestelwagen training 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven