Ga naar hoofdinhoud

Rhenus breidt uit in Venlo met nieuw distributiecentrum


Rhenus vergroot haar aanwezigheid in Venlo. De logistieke dienstverlener betrekt een nieuw distributiecentrum in de logistieke hotspot.

Rhenus Logistics, dat de interne logistiek voor defensie gaat verzorgen in het te bouwen dc in Soesterberg, betrekt tientallen kilometers zuidelijker een nieuw dc van 33.000 vierkante meter.

Duurzaam distributiecentrum Rhenus

Het warehouse, gelegen in Greenport Venlo moet de certificaten BREEAM Excellent en Well Silver verkrijgen. Het gebouw wordt verdeeld in 16.000 vierkante meter magazijn, 12.000 vierkante meter overslag, 3.300 vierkante meter entresol en 1.400 vierkante meter kantoor.

Rhenus netwerk

Michael van Ooijen, regional manager bij Rhenus Road: “Deze locatie naast de snelweg vormt een belangrijke schakel in ons internationale groupage 2.0 netwerk. Vanuit Venlo kunnen we gemakkelijk naar andere landen of overslagcentra in Europa rijden. We krijgen 12.000 vierkante meter tot onze beschikking voor overslag. Met groupage 2.0 willen we een pan-Europees, volledig dekkend netwerk creëren voor onze klanten op basis van dagelijkse vertrekken met betrouwbare transittijden. Ons doel is om een van de vijf grootste Europese dienstverleners voor groupagevervoer te worden.”

Nick van Loon, managing director Rhenus Road voegt toe: “Daarnaast kunnen we onze klanten transportgerelateerde opslag van 16.000 vierkante meter aanbieden in Venlo. Bovendien hebben we hier alle ruimte om de samenwerking met andere Rhenus divisies vorm en inhoud te geven en mee te groeien met onze klanten. Na de herontwikkeling voldoet het pand aan onze specifieke wensen en eisen.”

De bouw is deze week begonnen en wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 afgerond. 

Foto: Rhenus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven