Ga naar hoofdinhoud

RFID, automatiseren  en retouren topprioriteit voor warehouse managers


RFID, automatiseren en retouren zijn speerpunten voor warehouse managers wereldwijd. Deze drie onderwerpen staan hoog op de agenda voor de nabije toekomst. Evenals de exactheid van voorraad.

In de komende vijf jaar is een meerderheid van de besluitvormers in magazijnen van plan om vaste, passieve of handheld RFID-lezers en vaste industriële scanoplossingen in te zetten waarmee activa, werknemers en goederen in de hele magazijnomgeving beter kunnen worden getraceerd.

Dat blijkt uit de Global Warehousing Study van Zebra Technologies. Hierin wordt bevestigd dat 58% van de besluitvormers in magazijnen van plan is om tegen 2028 RFID-technologie (Radio Frequency Identification) in te zetten.

Retouren

Retouren heeft ook hoge prioriteit onder warehouse managers. 73% van de besluitvormers in magazijnen wil investeren in techniek dat moet bijdragen aan een betere retourenverwerking. In de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) noemde 43% van de EMEA-makers het beheer van retouren als de belangrijkste operationele uitdaging – een stijging van 12 procentpunten ten opzichte van vorig jaar. “De significante groei van retouren komt overeen met de groei van e-fulfilment in de afgelopen jaren, en het is een mandaat voor verandering in elk deel van de supply chain,” zegt Andre Luecht, Global Strategy Lead voor Transportation, Logistics en Warehouse, Zebra Technologies. “Dit betekent dat magazijnleiders hun operaties moeten moderniseren met technologische oplossingen om retourzendingen te verwerken en wendbaarheid, voorraadzichtbaarheid en vraagvoorspelling te verhogen om de efficiëntie te verbeteren en betere beslissingen te nemen in real-time.”

Voorraad

Bijna 80% van de magazijnmedewerkers en besluitvormers blijven onnauwkeurige voorraden en uitverkochte voorraden een groot probleem voor de productiviteit vinden. In feite weten beide groepen – 82% van de medewerkers en 76% van de besluitvormers – dat ze betere voorraadbeheertools nodig hebben om de nauwkeurigheid te verbeteren en de beschikbaarheid te bepalen.  91% is de komende jaren van plan te investeren in technologie die de zichtbaarheid in de hele supply chain moet vergroten.

Duurzaamheid als prioriteit

Duurzaamheid is ook en issue die de aandacht heeft. 77% van de besluitvormers in magazijnen wil afval en uitstoot reduceren, Acht op de tien besluitvormers in magazijnen zeggen dat het belangrijk is dat hun oplossingen voor magazijntechnologie de levensduur van de batterij maximaliseren. 81% van de besluitvormers in magazijnen vindt het ook belangrijk dat technologieleveranciers duurzaamheidsmaatregelen treffen voor het runnen van hun bedrijf.

Zebra’s Warehousing Vision Study werd uitgevoerd in maart en april 2023 door onderzoeksbureau Azure Knowledge Corporation. Het omvat feedback van meer dan 1.400 besluitvormers en medewerkers die magazijn- of distributiecentrumactiviteiten beheren en onderhouden in de productie, detailhandel, transport, logistiek en groothandeldistributie in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven