Retouren verwerkt met transportsysteem van Van Riet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Retouren verwerkt met transportsysteem van Van Riet


Habé Centrale Retourencentra BV, specialist in retourstromen uit winkelketens, heeft een nieuw transportsysteem in gebruik genomen dat door Van Riet is geleverd.

Het systeem helpt Habé nog efficiënter en sneller te werken dan voorheen.

Achterzijde
De operationele bedrijfsactiviteiten van Habé zijn gevestigd in Tilburg, Utrecht & Weert. Het bedrijf richt zich volledig op de zogeheten RTI-retourstromen (Returnable/Reusable Transport Items) die vrijkomen vanuit de winkelketens. Habé zorgt hierbij voor het op betrouwbare en valide wijze verwerken van de RTI-retourstroom tegen zo laag mogelijke kosten voor de klant. Het bedrijf bekommert zich hiermee om de ‘achterzijde’ van de supply-chain van retailwinkelketens, fabrikanten, horeca en groothandel.

De retouren komen met vrachtwagens in grote kunststof zakken binnen. Via transportbanen met een breedte van 1.300 mm worden de zakken naar een aantal machines van de firma Tomra getransporteerd, daar geleegd en automatisch geteld, zodat voor iedere klant precies berekend kan worden wat er aan retouren binnengekomen is.

Na het tellen worden de retouren automatisch naar een persmachine getransporteerd. Hier worden ze vermaald en bewerkt zodat er uiteindelijk een granulaat overblijft dat hergebruikt kan worden. De centra zijn erop ingesteld de RTI-data te verzamelen, te analyseren, door te berekenen en te rapporteren wat concreet voor organisaties de mogelijkheden zijn m.b.t. optimalisatie van de retourstroom. Beoogd resultaat van dit alles: lagere kosten, minder risico en minder kopzorgen voor de klant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven