Ga naar hoofdinhoud

Retouren reduceren; kwestie van meten voor Omoda


Omoda is klaar met al die retouren. Om het aantal terug te dringen en dus de logistieke handling, heeft het schoenenbedrijf een even simpele als effectieve oplossing gelanceerd.

Meten is weten. Een gezegde die zeker op gaat voor Omoda. De retailer, die sinds kort veel lucht bespaart in zijn verpakkingen, heeft nu zijn zinnen gezet op de reductie van retouren.

Retouren aanpak Omoda

Om het aantal retouren terug te dringen en daarmee de aanpalende logistieke werkzaamheden, grijpt Omoda terug op het ouderwetse principe van meten. De retailer heeft scanners in zijn winkels geïnstalleerd waarmee de voeten van de klant opgemeten worden. Die gegevens worden gekoppeld aan het account van de klant. Omdat Omoda óók een scan heeft gemaakt van alle schoenen die het verkoopt, kan er online een match gemaakt worden tussen de voetafdruk en de juiste schoenmaat.

Investering

Dat vertelt ceo Jan Baan in een een interview met de PZC. Volgens Baan is Omoda twee jaar bezig geweest met investeren in het nieuwe systeem, waarbij het bedrijf dus handig gebruik kan maken van de omnichannel propositie. “Wij konden het alleen maar maken omdat we over drie dingen beschikten: winkels waar klanten hun voeten kunnen inmeten, kapitaal om er twee jaar lang in te kunnen investeren, en vrijwel alle voorraad in onze eigen magazijnen. Van al onze schoenen wordt met behulp van röntgenstralen een driedimensionaal beeld gemaakt. Dan is het wel handig als je die schoenen ook daadwerkelijk hébt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven