Remmert en WiCAM: totaaloplossingen voor metaalplaatverwerking • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Remmert en WiCAM: totaaloplossingen voor metaalplaatverwerking


Remmert, expert in geautomatiseerde opslagsystemen, gaat samenwerken met softwareproducent WiCAM. Beide partijen gaan totaalconcepten ontwikkelen met het oog op een volledig geautomatiseerde onderdelensortering bij metaalplaatverwerking.

Het Duitse Remmert levert de machinecomponenten en WiCAM uit Den Bosch de software.

Oplossingen op maat

De bedoeling is om bedrijven uit de metaalplaatverwerkingsbranche op maat gemaakte intelligente automatiserings- en intralogistiekoplossingen aan te bieden.

Uniek hieraan is dat deze oplossingen direct te koppelen zijn aan het bestaande Enterprise Resource Planning (ERP-)systeem van het bedrijf. Een centrale toepassing zorgt daarbij voor de overkoepelende besturing van het gehele systeem.

Bekijk hier een video over Remmert.

Minder kosten

Door de ontwikkeling van gestandaardiseerde interfaces voor ERP-, productieplanning- en controlesystemen, en de standaardisering van de informatiestroom in alle betrokken programma’s, wordt het gehele proces vereenvoudigd. De kosten van de projectplanning voor de klant worden zo aanzienlijk verminderd.

Een contactpersoon van Remmert ondersteunt bovendien de centrale overlegprocedures. Als er hogere eisen aan het systeem worden gesteld, kunnen de installatie en software modulair verder worden uitgebreid.

Hogere betrouwbaarheid en meer efficiency

“Onze klanten profiteren van een meetbare toename in productiviteit en efficiëntie. Bovendien worden ze tijdens het project ondersteund door twee competente contactpersonen, die elk professionals in hun eigen domein zijn”, aldus Timo Eigenblut, directeur van WiCAM. “Onze gebruikers profiteren daarbij extra van een hogere procesbetrouwbaarheid.”

Materiaalstroom met toekomstzekerheid

Stephan Remmert, directeur van Remmert: “Met Remmert en WiCAM hebben twee bedrijven die internationaal georiënteerd zijn, de handen ineengeslagen en daarbij geavanceerde totaalconcepten voor de materiaalstroom nastreven.”

Daarbij staat de focus op het gebruik van ‘synergie’ centraal: “Klantoplossingen en projecten die al gezamenlijk met succes werden gerealiseerd, vormen daarbij de basis voor verdere succesvolle samenwerking. Zo kunnen wij onze klanten een nog betere service bieden voor een uniforme materiaalstroom met toekomstzekerheid.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven