Registreren met SI Foodware van Schouw • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Registreren met SI Foodware van Schouw


Verschillende bronnen verwachten een grote administratieve chaos bij bedrijven als de nieuwe verpakkingswet per 1 januari 2008 wordt ingevoerd. Schouw Informatisering speelt hier op in met zijn SI Foodware.

Bedrijven die meer dan 15.000 kilo verpakkingsmateriaal verbruiken, zijn vanaf 1 januari 2008 zelf verantwoordelijk voor het registreren van hun verpakkingsgebruik. Volgens verschillende bronnen zouden de grote ERP-systemen echter niet goed voorzien in de registratie van verpakkingsmateriaal. Schouw Informatisering biedt met SI Foodware voedingsmiddelenbedrijven wel de mogelijkheid om het verpakkingsmateriaal goed te registreren. Schouw Informatisering heeft een European Research Centre (ERC) ingericht om haar klanten optimaal te bedienen. Het ERC zag het verpakkingsbesluit al aankomen en heeft de registratie van verpakkingsmateriaal al enige tijd geleden opgenomen als standaard oplossing binnen SI Foodware.

De nieuwe wet is bedoeld om bedrijven te stimuleren minder en milieuvriendelijker verpakkingen te gebruiken. Bedrijven kunnen dit doen door materialen te hergebruiken of nuttiger toe te passen. Onder de verpakkingswet vallen alle denkbare verpakkingsmaterialen en verpakkingssoorten. In de administratie moeten de gewichten per materiaalsoort worden opgenomen. In de heffing is er een onderscheid tussen primaire, secundaire en tertiaire verpakking. De primaire verpakking is de verpakking waarin het product direct is verpakt (bijvoorbeeld een flacon of blikje). De secundaire verpakking, is de verpakking die om de primaire verpakking heen zit (bijvoorbeeld een doos). Om de producten te vervoeren, wordt doorgaans een tertiaire verpakking gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven