Ga naar hoofdinhoud

Regbat verlengt levensduur tractiebatterijen


Accu’s en batterijen verliezen capaciteit doordat tijdens het proces van laden en ontladen sulfatering optreedt. Bij dit verouderingsproces wordt een laagje loodsulfaat op de loodplaten afgezet, waardoor de batterij snel aan capaciteit verliest.

Regbat werkt met een regeneratiemachine die afwisselend hoog- en laagfrequente pulsen door de batterij leidt. Dit wordt gecombineerd met een katalysatorvloeistof die aan de elektrolyt in de batterij wordt toegevoegd. Deze behandeling verwijdert de sulfateringsaanslag, waardoor de oorspronkelijke batterijcapaciteit volgens deze leverancier weer wordt hersteld en de levensduur verdubbeld. Afhankelijk van de sulfatering wordt de batterij gedurende 1 tot 3 dagen aan de regeneratiemachine behandeld.

Sceptisch

Volgens directeur Theo de Wit (foto) van Regbat uit Hoofddorp staan velen nog sceptisch tegenover het principe van regeneratie van tractiebatterijen. “In  het afgelopen jaar alleen al hebben we meer dan 700 oude tractiebatterijen met deze methode nieuw leven in geblazen, dus ik zou zeggen probeer het gewoon een keer uit. Bovendien testen we alle batterijen vooraf om te bepalen of het ook zin heeft.” Daarnaast levert Regbat ook diensten met betrekking tot periodiek batterijonderhoud, zoals het bijvullen met gedeminiraliseerd water, reiniging, conditiebepaling middels zuurweging en verkoop van nieuwe en goede gebruikte en gereconditioneerde tractiebatterijen. Regbat biedt aanvullende informatie in hal 11, stand C031 en op de website www.regbat.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven