Red je Pakketje gaat hard: nieuw distributiecentrum in Arnhem • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Red je Pakketje gaat hard: nieuw distributiecentrum in Arnhem


Red je Pakketje groeit door. De ‘same day delivery carrier’ kondigt aan dat men een nieuw distributiecentrum opent in Arnhem. Het is het zesde warehouse van het bedrijf in Nederland. 

Met de opening van deze logistieke HUB creëert Red je Pakketje 70 banen in de Gelderse hoofdstad. Andere distributiecentra staan in Amsterdam Dordrecht, Eindhoven, Utrecht en Zwolle.

Groene banen

“Het openen van een distributiecentrum in Arnhem is voor Red je Pakketje een bijzonder moment”, zegt COO Tijs van Driel. “Wij zijn een Arnhems bedrijf en ons hoofdkantoor is hier ook gevestigd. Het is prachtig dat we hier gaan zorgen voor nieuwe, groene banen.”

Simulaties voor locatiebepaling

Red je Pakketje is de grootste Same Day Delivery aanbieder in Nederland en wil leidend zijn in duurzaamheid. Daarom heeft het bedrijf de ambitieuze ambitie om eind 2021 al in driekwart van Nederland volledig CO2-vrij te bezorgen.

Computersimulaties

“Als technologiebedrijf in de logistieke sector werken wij met computersimulaties voor het bepalen van nieuwe locaties”, aldus CTO Arjan van den Bos. “Uit die simulaties blijkt dat we de meeste groene kilometers kunnen maken met een nieuw distributiecentrum in Arnhem.”

“Het aantal webshops in deze omgeving groeit fors en bestaande klanten versturen ook steeds meer. Dankzij dit distributiecentrum maakt Red je Pakketje een reuzensprong voor het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen.”

Groeigeld

Eind 2020 kreeg Red je Pakketje een financiering van 12,5 miljoen euro om zijn wagenpark te elektrificeren. Daarmee zijn 210 elektrische bezorgbussen aangeschaft, waarvan de eerste 40 bussen onlangs in gebruik zijn genomen. De komende jaren volgen tot 300 extra EV-voertuigen, waarmee RJP zijn pakketjes volledig CO2-vrij gaat bezorgen.

Jong Logistiek Talent

COO Van Driel werd in 2018 benoemd tot ‘Jong Logistiek Talent’. De jury roemde hem om ‘het zien van potentie in een nichemarkt en de constante focus op groei en innovatie’. Eerder was hij operationeel manager bij FairMobiel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven