Red Dot Design Award 2008 voor Linde 8-tonner • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Red Dot Design Award 2008 voor Linde 8-tonner


Linde Material Handling heeft een designprijs in de wacht gesleept. De in mei 2008 geïntroduceerde Linde H80/1100 396 met een capaciteit van 8 ton, mag vanaf nu de titel ‘Product Design 2008’ hanteren.

Red Dot maakte onlangs de winnaars voor 2008 bekend. De ‘Red Dot Design Award’ is een van de meest toonaangevende ontwerpprijzen ter wereld. In de categorie productdesign viel Linde in de prijzen. De jury bevestigde het eersteklas ontwerp van de twee ontwerpers van de truck, Stefan Stark en Michael Mauer van Porsche AG. De creativiteit, innovatie en kwaliteit van het ontwerp werden door de jury geroemd.

De prijswinnende truck won door zijn reeks aan technische innovaties. Hierdoor werkt de bestuurder in betere ergonomische en comfortabele werkomstandigheden. De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de voorganger zijn: Linde Load Control (mastfunctie-bediening via joysticks) een 200 mm bredere cabine, een nieuw mastontwerp, stoel met armsteun, nieuwe Deutz motor en een grotere brandstoftank (80 liter).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven