Ga naar hoofdinhoud

Raab Karcher magazijn 'live' met Consafe SattStore


Consafe Logistics Nederland en Raab Karcher Bouwstoffen Nederland – een dochteronderneming van Saint-Gobain, de Franse multinational met wereldwijde vestigingen – hebben in nauwe samenwerking het centrale magazijn van Raab Karcher in Tilburg een nieuw WMS gegeven: een draadloos datacommunicatienetwerk en alle magazijnvoertuigen en orderpickers zijn nu voorzien van mobiele terminals.

SattStore
In het centrale magazijn is door Consafe Logistics het WMS SattStore geïmplementeerd, samen met een nieuw draadloos (radio)netwerk voor de datacommunicatie tussen het WMS en de mobiele terminals op de vorkheftrucks en andere magazijnvoertuigen. In totaal zijn door Consafe Logistics 20 mobiele terminals van TraffiCom geïnstalleerd. Ook het buitenterrein is voorzien van de Access Points van Cisco, zodat de voertuigen zowel binnen als buiten voortdurend verbinding hebben met het WMS.

Logistiek inzicht
In het centrale magazijn worden alle bouwstoffen opgeslagen waarmee Raab Karcher de professionele bouw in Nederland bedient. “Om een maximaal logistiek inzicht te realiseren zijn SattStore en het netwerk met de mobiele terminals geïnstalleerd, zodat de afdelingen verkoop en distributie precies weten over welke voorraden wordt beschikt zodat zij kunnen zorgen voor uitlevering op maat”, aldus sales manager Ronald Schepers van Consafe Logistics in Oudenbosch. Projectmanager John Heere van Consafe Logistics voegt hier aan toe: “In de maanden april en mei is het systeem grondig getest en zijn de medewerkers van Raab Karcher getraind. Het project is in het weekend van 7 juni ‘live’ gegaan. We hebben nagenoeg geen fouten of problemen gevonden en het systeem op 20 juni aan de klant overgedragen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven