Ga naar hoofdinhoud

R.Nagel combineert personeels-, rit- én routeplanning


Na in de laatste jaren een flinke groei te hebben doorgemaakt, wil transportbedrijf R. Nagel BV haar planning beter beheersbaar maken. Dit doet het bedrijf met planningssystemen van Ortec. R Nagel implementeert de komende tijd zowel de personeelsplanningapplicatie Harmony als ook het rit- en routeplansysteem Ortec Transport & Distribution. Tussen deze twee planningssystemen creëert Ortec in samenwerking met R. Nagel BV een standaard koppeling die in de toekomst ook beschikbaar wordt voor andere transportbedrijven. R. Nagel is hiermee het eerste bedrijf dat van deze totaaloplossing gebruik gaat maken.

Tijd besparen
Door de koppeling kan R. Nagel haar personeelsplanning, maar ook de rit- en routeplanning in één systeem uitvoeren. Gegevens betreffende de beschikbaarheid van personeel wordt direct doorgestuurd naar Ortec Transport & Distribution, van waaruit R. Nagel het personeel (de chauffeurs) kan koppelen aan wagens en materiaal. Met deze stap kan het transportbedrijf tijd besparen: “We hoeven de gegevens niet meer dubbel in te voeren en bij te houden”, zegt projectleider Gerrit-Jan Laseur van R. Nagel. “Dat kan nu in één systeem. Met deze totaaloplossing willen we een kwalitatief betere roosterplanning maken, waarbinnen de planners sneller kunnen schakelen en we ook meer rekening kunnen houden met tijdsrestricties.”

Besparingspotentieel
R. Nagel heeft – zoals veel groeiende bedrijven in de transportsector – te maken met klanten die steeds hogere eisen stellen, bijvoorbeeld ten aanzien van de levertijden. “Met de planningsoplossing van Ortec kunnen we pro-actief aan de klantwensen tegemoet komen en onze service op termijn zelfs verbeteren.” Gerrit-Jan Laseur ziet groot besparingspotentieel in deze planningsoplossing van Ortec. “En dat niet alleen. Ik denk dat we niet alleen moeten kijken naar wat we kunnen besparen, maar dat we hiermee ook kunnen kijken naar hoe we winst kunnen behalen.”
 
Wegtransport
Al meer dan zestig jaar is transportbedrijf R. Nagel BV actief in het weg¬transport. Het bedrijf houdt zich bezig met nationale distributie van gepalletiseerde luchtvrachtzendingen en de regionale distributie van levensmiddelen. Sinds 1994 is de distributie van luchtvrachtzendingen van en naar Schiphol een specialisme van R. Nagel. Het wagenpark bestaat uit meer dan zeventig wagens, variërend van bestelwagens tot trekker-met-oplegger combinaties. Dagelijks trekken de wagens vanuit Oude Meer het hele land in.

Over Ortec
Ortec is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De Ortec producten en diensten leiden volgens de leverancier tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, productie- en projectplanning, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. Ortec biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. Ortec heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 600 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.

Ortec logo

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven