PTV lanceert nieuwe set planningscomponenten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

PTV lanceert nieuwe set planningscomponenten


PTV start onder de naam PTV Developer de ontwikkeling van een compleet nieuwe set softwarecomponenten voor mapping, routing, geocoding & optimisation. PTV Developer komt in de plaats van PTV xServer, de huidige set planningscomponenten

PTV Developer heet de nieuwe oplossing. Hiermee verandert elk IT-systeem in een tool waarmee gebruikers nog sneller, beter en gemakkelijker CO2-uitstoot, tolkosten en routes kunnen berekenen of ritten optimaliseren. Op termijn zal PTV Developer de huidige set API’s PTV xServer vervangen.

Multifunctioneel systeem

PTV is naar eigen zeggen al jarenlang toonaangevend in softwarecomponenten voor mapping, routing, geocoding & optimisation. Met name vanwege de data die PTV tot haar beschikking heeft, zoals: tolkosten, verkeersinformatie, truckattributen & emissie informatie. Elk bestaand IT-systeem verandert na integratie van deze componenten in een multifunctioneel systeem met geïntegreerde functionaliteit voor onder meer het geocoderen van adressen, weergeven van kaarten, berekenen van routes en optimaliseren van ritten. Tientallen ERP-systemen en transport management systemen maken succesvol gebruik van deze API’s.

Lees ook
Digitalisering in logistiek wint klein beetje terrein

Nieuwe algoritmes

Met de volledig nieuwe set planningscomponenten van PTV Developer leveren deze IT-systemen straks nog meer functionaliteit, nog snellere prestaties en nog betere resultaten. “Gebruikers willen steeds vaker en steeds sneller ritten en routes berekenen. Daarom zijn we volledig opnieuw gestart met de ontwikkeling van planningscomponenten die door gebruik van nieuwe algoritmes nog sneller en beter zijn”, verklaart Maarten Bloemendal die binnen PTV Benelux verantwoordelijk is voor de Mapping, Routing & Optimisation Solutions.

Maximaal inzicht in transportstromen

PTV Developer is het antwoord van PTV op de toenemende vraag naar real-time berekeningen, last-mile optimalisatie en CO2-calculatie. Daarnaast maakt deze nieuwe set API’s het gemakkelijker om een Control Tower te bouwen die maximaal inzicht biedt in transportstromen. “Wij zien in de markt meer behoefte ontstaan aan het gebruik van externe data voor het berekenen van ritten en routes. Denk aan weers- en verkeersinformatie, maar ook data van wegbeheerders over wegwerkzaamheden en wegafsluitingen. Met PTV Developer wordt dat een stuk gemakkelijker”, stelt Bloemendal.

Integratie

Het integreren van planningscomponenten wordt met PTV Developer nog gemakkelijker. PTV biedt RESTful APIs aan, gebruikmakend van de OpenAPI standaard. Programmeurs van oftwareleveranciers en bedrijven met zelfontwikkelde oplossingen kunnen zelfstandig aan de slag met de componenten en bij PTV aankloppen als aanvullende ondersteuning nodig is.

Vervanging PTV xServer

PTV Developer komt in de plaats van PTV xServer, de huidige set planningscomponenten. “Wij zijn inmiddels gestart met de ontwikkeling van PTV Developer. Bedrijven kunnen de API’s alvast testen en inzetten voor eenvoudige use cases op het gebied van tijd- en afstandsberekeningen, tonen van een digitale kaart, routecalculaties, geocoderen & route optimalisatie. Voor complexe toepassingen zoals het optimalisatie van ritten met meerdere stops per rit is PTV Developer op dit moment nog niet geschikt. Ook is PTV Developer nog niet geschikt voor het berekenen van afstanden conform de TLNplanner. Op termijn komt die functionaliteit uiteraard beschikbaar”, stelt Bloemendal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven