Proson werkt veilig met Yale reachtruck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Proson werkt veilig met Yale reachtruck


Proson, het productiecentrum van de organisatie voor blinden en slechtzienden, Bartiméus in Ermelo, heeft een nieuw bedrijfsgebouw ingebruikgenomen. In het nieuwe magazijn rijdt een splinternieuwe Yale reachtruck rond, geleverd door Wynmalen Materials Handling. Het magazijn heeft een ‘spin in het web’ functie voor Proson. Aan de truck werden derhalve nogal wat eisen gesteld. Zo moest de truck zeer eenvoudig en zonder teveel toeters en bellen te bedienen zijn. Ook zijn er diverse extra veiligheidsmaatregelen getroffen.
 
Het nieuwe magazijn van Proson (Productiecentrum Sonneheerdt), waar alle zes de productieafdelingen op aansluiten, laat veel natuurlijk licht toe en heeft korte lijnen naar de productieafdelingen. De nieuwe Yale reachtruck kent diverse ergonomische extra’s, maar het was vooral de joystick die in het gebruik als heel natuurlijk en prettig werd ervaren. Zonder ook maar één woord van uitleg vooraf, stapten de magazijn- en heftruck-gecertificeerde Proson medewerkers op de reachtruck; ze konden er direct mee overweg. De standaard ingebouwde veiligheden en het als optie meegeleverde camerasysteem geven de bestuurders een extra veilig gevoel.

Oog van de camera
Het oog van de camera, gemonteerd tegen de binnenkant van een van de vorken, laat de bestuurder, op een op ooghoogte gemonteerd scherm, precies zien waar de vorken zich bevinden. Dit bespaart onnodig omhoogkijken en biedt meer veiligheid.
Ten tijde van de aflevering heeft Wynmalen Materials Handling een extra training voor de medewerkers verzorgd met cursusmateriaal.

Er is ook een filmpje van de reachtruck gemaakt.

Op de foto: V.l.n.r. Pascal Kulik (Proson) , Gerko Ruiter (trainer Wynmalen) en Wout Teunissen (Proson)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven