ProLogis levert 21.600 m2 distributieruimte op in Venlo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

ProLogis levert 21.600 m2 distributieruimte op in Venlo


Industrieel projectontwikkelaar en –beheerder ProLogis heeft op industrieterrein Trade Port West in Venlo het ProLogis Distribution Centre Venlo IIIB (Venlo DC IIIB) opgeleverd.  Het gaat hierbij om een geavanceerde distributieruimte van 21.600 m2, op een totaal complex van bijna 45.000 m2. Het nieuwe logistieke centrum beschikt over 1.200 m2 kantoorruimte en een mezzanine van zo’n 2.300 m2. Trade Port West is een van de meest moderne bedrijfsterreinen van de logistieke hotspot Venlo.

Strategisch
ProLogis heeft niet voor niets voor deze strategische locatie gekozen. De ligging ten opzichte van Nederland, Duitsland en België is ideaal. Ook de infrastructuur rond Venlo is meer dan prima: het gaat om bedrijfsterreinen met uitstekende voorzieningen, perfect ontsloten over de weg (A-67 en A-73), over het water (de Maas) en via het spoor.
Venlo DC III is dan ook niet de enige distributieruimte dat ProLogis op deze plek heeft ontwikkeld. De onderneming beschikt in Venlo over in totaal 100.000 m2 ruimte voor distributie. Venlo DC III is in twee fasen tot stand gekomen. De eerste fase, DC IIIA werd vorig jaar afgerond. De tweede fase, DC IIIB is nu voltooid. 

Duurzaam bouwen
Duurzaam bouwen staat bij ProLogis hoog in het vaandel. In Venlo blijkt dat onder meer uit de buitengewone isolatie, dankzij de luchtdichtheid van het gebouw. Ook is een ‘grijs’ watersysteem toegepast; dit vangt regenwater op dat gebruikt kan worden als er geen drinkwater vereist is. Verder is de daglichtinval optimaal en is er een speciale zonwering toegepast voor een goede klimaatbeheersing (brise-soleil). Dankzij het gebruik van recyclebare materialen bleef er minder bouwafval over. De kantoorruimte bevindt zich op twee verdiepingen en beschikt over een geavanceerd systeem voor verwarming en koeling.

’s Werelds grootste
ProLogis mag zich ‘s werelds grootste eigenaar, beheerder en ontwikkelaar noemen van distributiefaciliteiten. Het bedrijf  is actief in 121 markten in Noord-Amerika, Europa en Azië. De onderneming heeft vastgoed in eigendom, onder beheer en in ontwikkeling ter waarde van in totaal 24,5 miljard euro. Het gaat hierbij om ruim 2.800 objecten met een totale oppervlakte van bijna 50 miljoen vierkante meter. Tot de klanten van ProLogis behoren productiebedrijven, retailers, transportbedrijven, logistieke bedrijven en andere bedrijven met grootschalige distributiebehoeften.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven