Ga naar hoofdinhoud

Procurement Management als specialisatie op Nyenrode


Met ingang van januari 2009 is het mogelijk om op Nyenrode een parttime specialisatie te doorlopen in Procurement Management. Deze nieuwe specialisatie is een vervolg op het bestaande Procurement Management MBA, dat door inkoopadviesbureau Emeritor en het Echelon Institute of Management Development (EIMD) is ontwikkeld. Prof.dr.ing. Jacques Reijniers MBA (hoogleraar procurement management NEVI-leerstoel Nyenrode Business Universiteit) wordt verantwoordelijk voor het programma, alsmede voor de overgang en de integratie.

Complexiteit
Dankzij de overdracht naar de Business Universiteit van Nyenrode krijgt een grotere groep mensen toegang tot deze parttime MBA-opleiding met Procurement specialisatie. Het gaat hierbij om professionals die in een nationale en internationale omgeving op management niveau werkzaam zijn. Tot 2002 was het in Nederland niet mogelijk een opleiding te volgen op het hoogste professionele niveau van de inkoopfunctie. En dat terwijl enerzijds de toenemende complexiteit binnen de inkoop en alles daar omheen steeds meer vergt van het inkoopmanagement, en anderzijds de behoefte groeit voor de persoonlijke ontwikkeling van de inkoopfunctionaris naar (en vóór) het strategisch niveau. Vandaar dat in 2003 de Executive MBA in Procurement Management door Emeritor en EIMD is ontwikkeld. In 2009 studeert alweer de vierde lichting studenten af. 

Kansen
Hoogleraar Jacques Reijniers: “Deze ontwikkeling wordt door de beroepsorganisatie NEVI van harte ondersteund. Het biedt prachtige kansen voor inkoopprofessionals om zich voor te bereiden op de zich steeds verder ontwikkelende strategische meerwaarde van inkoop en leveranciers voor ondernemingen en organisaties. Zo ontstaat een unieke basis voor een verdere versterking van de kwaliteit, competenties, kennis en ervaring van inkoopleiders in Nederland en daarbuiten.”

Nyenrode logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven