Ga naar hoofdinhoud

Prochamp kiest voor geïntegreerde oplossing Schouw Informatisering


Schouw Informatisering heeft overeenstemming bereikt met Prochamp BV uit Velddriel voor de implementatie van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met SI Foodware om de logistieke processen van het champignonbedrijf te stroomlijnen.

Selectietraject
Prochamp bestaat uit een compostbedrijf, vier champignonkwekerijen en een moderne champignonconservenfabriek. De aanvoer van champignons komt van vaste contract kwekers en uit eigen kwekerijen, waar volledig automatisch wordt geoogst. Het eindproduct van Prochamp bestaat uit conserven onder eigen naam en private label, die worden afgenomen door handelsbedrijven, retailers en de foodprocessing industrie in binnen- en buitenland. “We werken op dit moment nog steeds onder Exact DOS, waarvan het onderhoud in juli stopt”, vertelt Gerard van Heijst, financial controller bij Prochamp. “Daarnaast waren we op zoek naar één geïntegreerde oplossing, waar we alle gegevens centraal in kunnen opslaan. Op dit moment werken we voornamelijk met Excel en wordt alles door de administratie ingevoerd.” Er werden diverse leveranciers uitgenodigd, waaronder ook Schouw Informatisering. ‘Wij kwamen er al snel achter dat Schouw een specialist is in de voedingsmiddelenbranche. We waren blij verrast te horen dat Schouw al een aantal vooraanstaande champignonbedrijven en conservenfabrieken als klant heeft”, zegt Heijst.

Één geïntegreerde oplossing
Het Prochamp project omvat in de eerste fase 21 gebruikers en barcode printing en scanning wordt ingevoerd. Op deze manier ontstaat volledige traceerbaarheid vanaf de verse grondstof op de kwekerijen tot en met het afleveren van de champignonconserven aan de klant. Om dit te realiseren wordt een transparant DSL netwerk tussen de kwekerijen en de fabriek aangelegd. Op de kwekerijen kan vervolgens door middel van weegschaalkoppelingen real-time met Dynamics NAV worden gecommuniceerd. Op deze manier kan Prochamp sneller betere beslissingen nemen, de gegevens zijn namelijk real-time en op één centraal punt opgeslagen. Op dit moment wordt de voorraad grondstof nog periodiek handmatig afgeboekt, waardoor geen real-time inzicht is in de beschikbare voorraden. Met SI Foodware ontstaat beter inzicht in de productie-efficiency, waar zowel de verbruikte grondstoffen als gewerkte uren worden geregistreerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven