Ga naar hoofdinhoud

Prijswinnend Parcel International vergelijkt vervoerders online


Het jonge Rotterdamse bedrijf Parcel International heeft de hoofdprijs gewonnen als meest innovatief bedrijf in de Grande Finale van de nationale New Venture-competitie 2008.

Parcel International is de nieuwste manier van versturen van pakketten of documenten over de hele wereld, aldus het bedrijf. Met één klik zijn de services van de grootste vervoerders online te vergelijken. Op die manier kan een bedrijf of consument via de website van Parcel International (www.parcelinternational.nl) een keuze maken uit de snelste of de voordeligste vervoerder. Parcel International biedt daarnaast ook overzicht. In één oogopslag is te zien waar de zending zich bevindt, wie de zending heeft afgetekend en wat de kosten zijn. Zendingen worden uitsluitend verzorgd door de grootste en bewezen vervoerders zoals: DHL, FedEx, UPS en TNT.

Werkwijze
Voor de diensten van Parcel International moeten twee zaken online worden ingevoerd: de bestemming en het gewicht van het te verzenden pakket. Zowel bedrijven als consumenten krijgen vervolgens een overzicht van de verschillende vervoerders, met verschillende aflevertijden en verschillende prijzen. De vervoerder wordt gekozen, het bericht met de gegevens van de zending wordt doorgestuurd naar de betreffende vervoerder die de zending direct in zijn systeem opneemt. Bij de verzender rolt automatisch het label uit de printer dat op de zending geplakt moet worden. De vervoerder komt vervolgens langs om de zending op te halen en naar het gewenste adres te brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven