Ga naar hoofdinhoud

PostNL sluit deal met Russisch blockchain-concept voor supermarktwezen


Logistiek provider PostNL wil de Nederlandse partner zijn voor het Russische INS Ecosystem, dat bouwt aan een online marktplaats, gebaseerd op de blockchain.  In dit concept verkoopt de fabrikant de dagelijkse boodschappen direct aan de consument.

INS Ecosystem is een start-up uit Moskou die bouwt aan een ecosysteem dat het supermarktwezen weleens op zijn kop kan zetten. Fabrikanten bieden er hun productgegevens aan, vinden er marketingmiddelen en kunnen orders terug ontvangen. De consument kan via een app bij lokale en nationale producenten bestellen en betalen. En warehouse- en logistieke partijen kunnen er opdrachten voor goederenvervoer vinden. Voor PostNL reden om een ‘memorandum of understanding’ te tekenen met INS als voornemen tot samenwerking. Net als andere grote spelers wil Post NL  onderzoeken welke rol er te vervullen is in een wereld zonder tussenhandel en retail.

INS legt momenteel de laatste hand aan app voor consumenten en de de portal voor bedrijven. Parallel daaraan worden gezocht naar meerdere intentieverklaringen van partijen uit de supermarktwereld. Al eind 2018 moeten consumenten via INS kunnen gaan bestellen. Volgens de Russische partij kunnen de besparingen op boodschappen oplopen tot dertig procent.

https://youtu.be/5IyKu55R2Sc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven