PostNL noteert forse omzetwinst ondanks minder vierde kwartaal • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

PostNL noteert forse omzetwinst ondanks minder vierde kwartaal


Pakketten blijven de motor achter het succes van PostNL. Toch ondervond het bedrijf ook problemen waardoor de cijfers aan de pakketkant minder gunstig uitpakken.

PostNL heeft in 2021 384 miljoen pakketten, die onder meer in het nieuwe gerobotiseerde sorteercentrum worden gesorteerd, bezorgd, een groei van circa 14% ten opzichte van 2020. Daarentegen daalde de pakketstroom in het vierde kwartaal.

In Q4 2021 daalde het pakkettenvolume met 5,3% in vergelijking met een jaar eerder. Toen had het bedrijf te maken met een enorme coronapiek vanwege de lockdown. PostNL had verder ook last in wat het zelf noemt ‘knelpunten in internationale supply chains‘ en nieuwe btw-regels voor kleine pakketjes van buiten de Europese Unie.

Zonder het veronderstelde eenmalige effect vanwege Covid-19 bedroeg de volumegroei 9,1%. De omzet voor het vierde kwartaal van 2021 komt naar verwachting uit op circa € 604 miljoen (Q4 2020: € 632 miljoen)

Zonder de bovengenoemde problemen was de volumegroei met circa 14% solide dankzij de aanhoudende groei van e-commerce, meldt het bedrijf.

De jaaromzet komt uit op circa 3,5 miljard euro, tegenover bijna 3,3 miljard euro een jaar eerder. De winst voor belastingen en grote eenmalige posten komen uit op ongeveer 277 miljoen euro voor heel 2021, een jaar eerder was dat 197 miljoen euro.

Cijfers over de nettowinst geeft PostNL pas bij de presentatie van zijn definitieve resultaten eind februari.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven