Ga naar hoofdinhoud

Poolse werknemers sparen voor thuis


De voornaamste reden waarom Polen in Nederland komen werken, is het hogere loon dat ze hier kunnen verdienen. Dat blijkt uit een onderzoek van PE People, gespecialiseerd uitzendbureau voor Poolse en andere Europese werknemers.

Ruim 50 procent van de ondervraagden gaf aan vooral vanwege het loon naar Nederland te komen. Het geld dat de Polen hier verdienen, gebruiken ze vooral om te sparen voor een betere toekomst (25 procent). Daarnaast gebruikt ruim 17 procent het Nederlandse loon om de familie in Polen te onderhouden. Bijna 16 procent steekt het geld in het dagelijkse leven.

Appeltje voor de dorst
Vooral voor arbeiders boven de 51 jaar zijn de hogere lonen in Nederland interessant. Met name zij geven aan hierheen te komen om een appeltje voor de dorst te verdienen. Bijna 22 procent van de hier werkende Polen geeft als hoofdreden aan dat er geen werk voor hen is in Polen.

Ook nieuwsgierigheid (15 procent) en de reden dat familie of kennissen hier ook al werken (11 procent) trekt Poolse werknemers naar Nederland. “Poolse werknemers in Nederland zijn heel gemotiveerd om te werken”, zegt Saskia Rosmalen, algemeen directeur van PE People. “De meeste Polen keren dan ook weer terug naar hun thuisland wanneer ze voldoende geld hebben verdiend. Overwerken en ploegendiensten vormen dan ook eigenlijk nooit een probleem bij onze Poolse uitzendmedewerkers.”

PE People logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven