Ga naar hoofdinhoud

Poolse schoenenfabrikant gaat voor Vanderlande


Vanderlande heeft voor de nummer 1 schoenfabrikant NG2 in Polen een sortersysteem ontwikkeld. Het bedrijf, gevestigd in Polkowice, heeft ruim 550 winkels en is een van de best presterende ondernemingen op de Poolse effectenbeurs. NG2 verwacht te groeien naar 1.500 winkels in 2012 en de verwachting is dat men 27 miljoen paar schoenen per jaar gaat verkopen. Merknamen zijn CCC, Boti en Quazi.

Om ervoor te zorgen dat de levering naar alle winkels soepel verloopt, heeft Vanderlande Industries voor NG2 een systeem ontwikkeld dat bestaat uit een Crosssorter met 176 dubbele uitgangen voor schoenendozen, en een Posisorter met 9 uitgangen die gebruikt zal worden als shipping sorter voor volle dozen. NG2 heeft Vanderlande Industries geselecteerd vanwege hun brede ervaring in de footwear branche en de uitgebreide managementinfo die de Visionxdock biedt.

Het systeem in praktijk
Het picken is niet gemechaniseerd omdat de opslag van dozen nog traditioneel gebeurt, met stapels dozen van de bodem tot het plafond. Picking vindt in twee magazijnen plaats, alleen met volle dozen. Via een brug komen de dozen in het distributiecentrum. Afhankelijk van de tijd van het jaar gaat 50 procent van de volle dozen direct via telescopische banden naar de trucks van de distributeur. De rest van de dozen wordt gesorteerd naar 4 de-box stations, alwaar de volle dozen geleegd worden en de schoenendozen naar de crossorter inducts gestuurd worden. Bij de uitgangen van de sorter worden de schoenendozen verpakt in shipping dozen en nadat ze gesloten zijn, worden ze gesorteerd naar de shipping sorter. Het hele systeem wordt aangestuurd door de Visionxdock module.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven