Pompoenseizoen in volle gang: heftrucks doen de rest • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Pompoenseizoen in volle gang: heftrucks doen de rest


De pompoenoogst in Nederland is weer volop bezig. Onder meer biologisch landbouwbedrijf De Terp Squashpackers in het Gelderse Erichem houdt zich al decennia bezig met het zaaien en oogsten van pompoenen. Zo is De Terp bijvoorbeeld hofleverancier van pompoenen aan Albert Heijn. 

De Terp Squashpackers is goed voor een omloop van 3,9 miljoen kilo biologische pompoenen per jaar. Pulp en pompoenen die niet geschikt zijn voor consumptie, worden gebruikt voor het maken van biogas en veevoer.

Dit seizoen oogst De Terp 165 hectare bio-pompoenen van zijn eigen velden, vertelt eigenaar Jeroen Robbers aan AGF.nl. En samen met de aangesloten telers gaat het om in totaal 220 hectare. Robbers: “De kwaliteit van de pompoenen is goed, we waren even bang dat ze te hard zouden afrijpen door de hittegolf maar dat is meegevallen.”

Voorlopig gaan de pompoenen de bewaarschuur in. “De verkoop van de Nederlandse biologische pompoenen loopt tot aan februari. We leveren het product voornamelijk aan de grote retailers.”

Heftrucks

Voor het laden, lossen en verwerken van de pompoenen is wel zwaar materiaal nodig. Daarom maakt De Terp gebruik van heftrucks van MotracLinde. “We hebben 4 elektrische heftrucks en 2 elektrische pompwagens in het bedrijf. De lichte wagens gebruiken we op de vloer in de productiehal en de heftrucks zelf voornamelijk voor het laden en lossen van de vrachtwagens en het wegzetten van de pompoenen in de bewaring.” 

In 2016 besloot Robbers de oude heftrucks van Toyota in te ruilen voor die van MotracLinde. “Hoe we daar precies terecht zijn gekomen, weet ik niet meer precies. We hebben geen heimwee naar de voorgangers van MotracLinde. We hebben met de heftrucks proef mogen draaien bij ons in het bedrijf. Vooral de souplesse in het rijden en tillen en de flexibiliteit van de heftrucks waren mij goed bevallen.”

Nauwelijks onderhoud nodig

Robbers: “Voor de batterijen komen de mensen van Hoppecke batterijservice nog wel eens over de vloer maar qua onderhoud heb je bijna geen omkijken naar de heftrucks van MotracLinde. De batterijen laden we overigens zelf weer op met behulp van de zonnepanelen op het dak van onze loods. Samen met de betrouwbaarheid van de heftrucks kunnen we stellen dat we eigenlijk kosteloos met deze wagens kunnen werken bij ons in de productie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven