Politie ontdekt weer miljoenen aan coke in container • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Politie ontdekt weer miljoenen aan coke in container


Het was weer raak vorige week in de Rotterdamse haven; de politie ontdekte een grote lading coke in een container met autobanden. Het gaat om totaal 1124 kilo met een geschatte straatwaarde van 84,3 miljoen euro, aldus het OM dat het nieuws meldde op Twitter.

De container was afkomstig uit Turkije en bestemd voor een bedrijf in Hellevoetsluis. De narcoticahonden troffen tijdens de controle 23 grote balen op de autobanden aan en 19 sporttassen met daarin de drugs. “Het gaat hier vermoedelijk om een zogenaamde ’switchpartij”, zo meldt het OM. Hierbij worden de drugs vanuit een container door uithalers geswitcht naar een exemplaar dat niet automatisch gecontroleerd wordt.

Foute boel? Zo herken je de signalen

De logistieke sector speelt (veelal onbewust) een grote rol in de handel van cocaïne. De politie wil dit probleem aanpakken door bedrijven en hun medewerkers weerbaarder te maken. Kennis en samenwerking zijn de sleutel tot die oplossing.

De politie wil daarom meer samenwerken met de transportbranche om te voorkomen dat criminelen bedrijven misbruiken voor vervoer van drugs. Het wordt tijd dat de transportbedrijven en hun medewerkers de schroom van zich afgooien, meent Dirk-Jan Grootenboer, digitale Wijkagent Zeehavenpolitie Eenheid Rotterdam die samen met een team van vijf wijkagenten in en rondom de Rotterdamse haven zich inzetten voor deze zaak.

Zie ook
Zo worden je warehouse en medewerkers weerbaarder tegen cocaïne criminelen

Openheid tussen bedrijven en politie

Om succesvol te zijn moet er meer openheid komen tussen de bedrijven en de politie. “Er heerst nog altijd wantrouwen richting ons en dat is niet raar want wij zijn handhavers, maar als het gaat om cocaïne staan we aan dezelfde kant. We hebben elkaar nodig. Cocaïne ontwricht niet alleen gezinnen, het schaadt ook de logistieke sector.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven