Politie beëindigt ‘hardhandig’ blokkade distributiecentrum Delhaize • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Politie beëindigt ‘hardhandig’ blokkade distributiecentrum Delhaize


De politie heeft op vraag van de directie van Delhaize donderdagochtend om 5 uur de blokkade opgeheven van het distributiecentrum in het Vlaams-Brabantse Zellik.

Stakingen bij distributiecentra. CNV heeft acties aangekondigd bij dc’s van Heijn in Nederland. In België staken werknemers en vakbonden al langer bij zusterbedrijf Delhaize. Het distributiecentrum was sinds woensdagavond 20.00 geblokkeerd door werknemers en vakbonden. Donderdagochtend werden de blokkades bij het distributiecentrum van de supermarkt ontmanteld door de politie op verzoek van het bedrijf.

Hardhandig

Donderdagochtend om 5 uur is de actie er beëindigd, meldt het persagentschap Belga, op bevestiging van een vakbondsbron. De directie van Delhaize had de politie opgeroepen, die in de loop van de nacht tussenbeide kwam. “Dat gebeurde op een hardhandige manier opdat een achttal vrachtwagens het distributiecentrum kon verlaten’, zegt CNE-afgevaardigde Elisabeth Lovecchio aan Belga. “Nochtans was onze actie, in gemeenschappelijk vakbondsfront, erg vreedzaam.” Niemand raakte bij de interventie gewond.

Oorzaak acties

De actie van vanochtend is een vervolg op eerdere acties twee weken geleden. Toen werden onder meer vrachtwagens geblokkeerd. Omdat vrachtwagens niet konden vertrekken, konden de supermarkten niet bevoorraad worden. Het kostte de keten enkele dagen om de achterstand in te halen.

De sociale onrust bij Delhaize is groot sinds de winkelketen begin maart plannen aankondigde om de 128 ‘eigen’ winkels te verzelfstandigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven