Ga naar hoofdinhoud

Plus One Robotics wil Europa veroveren via Nederland


Plus One robotics is geland in Nederland. Eerder al met hun oplossingen, maar nu ook met een Europees hoofdkantoor. Vanuit IJsselstein willen ze Europa veroveren.

Een Amerikaanse robotspecialist die via Nederland Europese klanten gaat bedienen. Locus Robotics doet het sinds kort , ook Plus One Robotics heeft de stap naar het oude continent gemaakt. De fabrikant van 3D- en AI-aangedreven vision-software voor onder meer picking robots heeft een Europees hoofdkantoor geopend onder de rook van Utrecht in IJsselstein.

Nederland keuze

Plus One Robotics, dat samenwerkt met Locus Robotics, heeft gekozen voor Nederland voor de vestiging van zijn  Europees hoofdkwartier vanwege de goede bereikbaarheid (Schiphol) en de logistieke kennis van ons land. Erik Nieves, ceo Plus One Robotics: “In dit deel van het land is een heel ecosysteem van logistieke technologie aanwezig.” Die aspecten overtuigen de keuze van Nieves en Henk van Luinen, de Europese topman voor IJsselstein.

Serviceniveau

Over keuze de plas over te steken zegt Nieves: “Europa bedienen vanuit Amerika is niet houdbaar op lange termijn. De next step was nodig. Europeanen moeten de beslissingen maken voor Europeanen. En hoe beter kan dat door hier een development groep te hebben. We hebben dan ook een lang huurcontract getekend.” Dat is niet alleen belangrijk voor ons, ook voor onze klant want ze willen dezelfde service in Dallas als in Frankfurt of hier in Nederland. Door dichter op de markt te zitten met dit Europese hoofdkantoor kunnen we dat.”

Demo

Het kantoor in IJsselstein is niet enkel een verkoopkantoor. Een groot deel van het pand is ingericht als test/demonstratieruimte. Twee systemen zijn er op dit moment on display. Het eerste systeem is de picking robot voor het picken van parcels. Plus One Robotics draagt zorg voor de software achter de hardware als ook de gripper en het camerasysteem die boven de conveyor hangt.

Crew chief

Een andere oplossing die Plus One toevoegt aan zijn oplossing is de ‘missing middle’zoals het systeem zelf noemen.  Wanneer de robot gedreven door kunstmatige intelligentie het niet meer weet; niet snapt hoe en welk item die moet picken, komt de crew chief in actie. Deze robot operator kan vanaf afstand op een beeldscherm tientallen robots tegelijk in de gaten houden en handmatig via een click op de muisknop ingrijpen.

Van Luinen: “Dat bespaart niet alleen veel down time, omdat de operatie binnen een seconde weer draait, maar is ook arbo- en personeeltechnisch een interessante oplossing. Het zware repeterende werk van een persoon die anders de hele dag door het warehouse en de conveyorbanden moet lopen en kruipen om bij het probleem te komen, (een water spider genoemd in Amerika) wordt geupgrade door een operator functie.”

Depalletizing

Achter in de demo hal staat een opstelling voor het ontstapelen  van pallets. Hiervoor wordt dezelfde 3-d en AI techniek gebruikt door Plus One. Op dit moment kan het systeem enkel depalletizing, in de toekomst moet de techniek ook pallets kunnen stapelen met pakketten. Dat vergt een planningssysteem omdat dozen allesbehalve homogeen zijn qua omvang. Om een goed gestapelde pallet automatisch te stapelen werkt Plus One aan dat ‘planningsdeel.’ Die nog te ontwikkelen techniek moet Tetris 4.0 in de toekomst mogelijk maken. Wanneer dat is kunnen Nieves en Van Luiten nog niet zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven