Ga naar hoofdinhoud

Plus legt eerste zonnepaneel op distributiecentrum Deventer…duizenden volgen


Plus legt duizenden zonnepanelen op zijn distributiecentrum in Deventer. De eerste werd maandag gelegd als start van het zonneproject.

Plus, dat vorige week nog een BREEAM excellent certificaat ontving voor zijn dc in Oss, pakt door ua duurzame warehousing. Met de symbolische plaatsing van het eerste zonnepaneel heeft het supermarktconcern, HBC en KiesZon de aftrap gegeven voor de bouw van de zonnestroominstallatie op het dak van het gloednieuwe distributiecentrum in Deventer.

14.000 zonnepanelen

Ruim 14.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 8 MWp moeten straks zorgen voor een jaarlijkse productie van ruim 7 miljoen kWh aan zonnestroom. Hiermee wordt het gehele distributiecentrum van energie voorzien. Dat is, ter vergelijking, genoeg om jaarlijks 2.800 gemiddelde Nederlandse huishoudens te voorzien van stroom. In termen van CO2 reductie zorgt het zonnedak ervoor dat er naar verwachting zo’n 4.800 ton minder CO2 wordt uitgestoten.

Duurzaamheid Plus

 In opdracht van HBC verzorgt KiesZon, dochterbedrijf van Greenchoice, de ontwikkeling en de bouw van de zonnestroominstallatie. Na oplevering zal Everday voor Plus de operations en maintenance van de installatie gaan verzorgen. Björn Bertrand, directeur Vastgoed Plus: “Onze duurzaamheidsambities weerspiegelen zich niet alleen in de producten die we verkopen, maar ook in andere aspecten van onze bedrijfsvoering. Ons nieuwe distributiecentrum, met een dak vol zonnepanelen die ons zelfvoorzienend maken, is daar een goed voorbeeld van.”

Adriaan Molenschot, directeur HVBM Vastgoed: “Met de investering in de zonnestroominstallatie voegen we waarde toe aan ons vastgoed en bieden we onze huurder groene energie waarmee een win-win situatie ontstaat voor alle partijen.”

Het nieuwe vers distributiecentrum van Plus op A1 bedrijvenpark in Deventer is een ontwikkeling van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven