Ga naar hoofdinhoud

Pieter Pot bijna op de fles


Pieter Pot, de verpakkingsvrije supermarkt heeft het niet gered. De online super is door financiële problemen genoodzaakt het concept over te dragen. Faillissement dreigt alsnog.

Pieter Pot, dat vorig jaar nog een nieuw warehouse opende in Rotterdam, heeft het niet kunnen bolwerken. De duurzame super zonder verpakking is door geldtekort genoodzaakt het bedrijf over te hevelen naar een externe partij om faillissement te voorkomen.

Pijn in het hart

Dat meldt ceo en oprichter Jouri Schoemaker op zijn LinkedIn pagina. “Pieter Pot groeide hard, maar uiteindelijk niet genoeg om het businessmodel op eigen benen rendabel te krijgen. Met pijn in ons hart waren we daarom nu genoodzaakt het stokje van dit droom-avontuur over te dragen om de missie van Pieter Pot voort te kunnen zetten.”

Nieuwe eigenaar

Die eigenaar is gevonden in de Delicatessenfabriek, een voedselproducent dat tevens al partner was voor het wasproces van de herbruikbare potten. Met de overname is bestaanszekerheid allermrinst zeker. De nieuwe eigenaren vragen in een brief aan de leveranciers,  die in handen is van RetailTrends, de crediteuren genoegen te nemen met een percentage van de openstaande vordering. “Wij begrijpen dat het voor u een aanzienlijke aderlating betekent, doch in geval van faillissement zult u zich bij een aangesteld curator dienen te melden als concurrent crediteur, waarbij de preferent crediteuren voorgaan in betaling.”

Schoemaker is teruggetreden als ceo, maar blijft voorlopig wel het gezicht van Pieter Pot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven