Picnic wint Nederlandse Logistiek Prijs 2022 • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Picnic wint Nederlandse Logistiek Prijs 2022


Picnic heeft de Nederlandse Logistiek Prijs 2022 in de wacht gesleept. De logistieke aanpak van de online supermarkt wordt hiermee officieel geroemd.

Wie wordt de opvolger van Slimstock, die de prijs won in 2021? Dat was vooraf de grote vraag. Het antwoord is Picnic. De online supermarkt zet hiermee een kroon op zijn logistieke aanpak dat sinds 2015 hoge ogen gooit in logistiekland.

Opmars Picnic

De transformatie van Nederlands grootste onlinesupermarkt is even snel als indrukwekkend. Picnic startte in 2015 in Amersfoort. Picken van orders gebeurde in een apart deel van het Boni-dc. Anno 2022 draait de online supermarkt zo’n miljard euro omzet, heeft het nagenoeg landelijke dekking en telt het alleen al in Nederland acht distributiecentra,  waarvan het geautomatiseerde dc aan de rand van bedrijvenpark Lage Weide verreweg het meest prestigieuze en kostbaarste is. In Ridderkerk komt het volgende geautomatiseerde dc. Ook in Zwolle wordt hard gewerkt aan een geautomatiseerd dc.

Buitenlandse expansie Picnic

Bij Nederland blijft het niet. Picnic is al enkele jaren actief in Duitsland. Het bedrijf begon nabij Düsseldorf waar in 2021 een tweede dc werd geopend. In Oberhausen bouwt het zijn grootste geautomatiseerde fulfilment center. De Oosterburen kunnen binnenkort en masse online boodschappen doen bij de Nederlandse e-commerce super want Picnic heeft grootste expansieplannen op het gebied van warehousing en verzorgingsgebied.

Picnic Frankrijk

Ook in Frankrijk timmert het aan de weg. Het land waar Picnic sinds vorig jaar actief is, heeft er sinds kort een nieuw distributiecentrum bij. Er is een nieuw fulfilment center geopend in Fretin, vlakbij Lille. Oppervlakte is 15.000m2, er werken 500 mensen. Inmiddels heeft Lille ook al twee hubs van waaruit bezorgd wordt. De volgende hub is ook al gepland. In Douai. Deze hub zal in eerste instantie de westelijke buitenwijken bedienen, vanaf de zomer wordt in de hele stad bezorgd.

Groot interview Michiel Muller ceo Picnic
Lees het complete interview met Michiel Muller binnenkort in de speciale editie Koplopers. Een special waarin vier top managers van vier topbedrijven (DHL, Ceva Logistcs, Picnic en bol.com) terugblikken en vooruitkijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven