Ga naar hoofdinhoud

Picnic betrekt meerlaags distributiecentrum in Hamburg om Noord Duitsland te veroveren


Picnic breidt zijn werkgebied in Duitsland uit. De online supermarkt betrekt een tweelaags dc in Hamburg.

Picnic blijft aan de weg timmeren, ook in Duitsland. Had de e-commerce super zich tot nu enkel gericht op het Ruhrgerbied, met onder meer een geautomatiseerd dc in Oberhausen, daar komt nu Noord-Duitsland bij.  

Meerlaags warehouse Picnic

Picnic wil het noorden veroveren en gaat dat doen met een warehouse in Hamburg. Picnic nestelt zich in het multi client dc Mach2 in Hamburg dat uit twee verdiepingen bestaat, een soortgelijke variant dat DSV in Limburg bouwt. Andere klanten die hier al actief zijn: Airbus, Jysk en Bechtle Logistik, meldt projectontwikkelaar Four Parx.

“De verhuizing naar het innovatieve Mach2-centrum is een belangrijke mijlpaal voor ons, aangezien we vanaf hier onze uitbreiding in Noord-Duitsland zullen starten”, zegt Frederic Knaudt van het oprichtende team van Picnic in Duitsland.

Ruim 15.000 vierkante meter warehouse

Vanuit het dc wil Picnic elke dag duizenden gezinnen in Hamburg en omgeving van vers voedsel voorzien. Picnic wil de bruikbare ruimte vooral gebruiken voor opslag en logistieke activiteiten. De totale huuroppervlakte voor Picnic is 15.240 vierkante meter. Hiervan zijn 13.528 vierkante meter warehouseruimte, 1.490 vierkante meter mezzanineruimtes en 222 vierkante meter kantoor- en sociale ruimten. Er zijn ook 23 parkeerplaatsen. De bovenverdieping wordt bereikt via twee verwarmde opritten voor vrachtwagens met een laadvermogen tot 45 ton. Hiervoor beschikt het systeem over elektrohydraulische docklevellers.

Of het dc net zo vergaand wordt geautomatiseerd als bijvoorbeeld het fulfilment center in Utrecht, is niet bekendgemaakt. Automatisering is wel de toekomst voor Picnic dat onder meer zijn toekomstige fulfilment center in Zwolle en Ridderkerk bouwt vol automatiseringsoplossingen van TGW.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven