Peugeot Bipper is Van of the Year • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Peugeot Bipper is Van of the Year


Aan de vooravond van de 62e IAA van Hannover is de Peugeot Bipper gekroond tot Van of the Year 2009. De Bipper kreeg van de jury maar liefst 112 punten toegekend, en dat zijn er 42 meer dan de nummer twee, de nieuwe Peugeot Partner. De prijs ‘International Van of the Year’ wordt sinds 1992 jaarlijks uitgereikt door een jury van gespecialiseerde en erkende journalisten uit 20 Europese landen.

Originaliteit
PSA Peugeot Citroën en Fiat ontwikkelen al jaren gezamenlijk lichte bedrijfsauto’s. De winnende Peugeot Bipper wordt geproduceerd in Turkije, in een partnership met TOFAS. De jury roemde vooral de originaliteit van het nieuwe concept: de Bipper is een compacte en wendbare lichte bedrijfswagen, die met zijn geoptimaliseerd laadvolume (tot 2,5 m3) en nuttig laadvermogen (tot 635 kg) tal van toepassingsmogelijkheden heeft.

Lage uitstoot
Ander argument voor de jury was het lage verbruik alsmede de geringe CO2-uitstoot: (4,5l/100km resp. 119 g CO2/km bij gecombineerd gebruik met de 1.4l HDi). Op dynamisch gebied was de jury onder de indruk van de comfortabele elektronisch bediende versnellingsbak en de prettige wegligging. De Peugeot Bipper is vanaf december 2007 op de markt als bestelauto en is op het overgrote deel van de Europese markt en in Turkije beschikbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven