Panattoni start bouw distributiecentrum in Steenwijk  • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Panattoni start bouw distributiecentrum in Steenwijk 


Distributiecentrum van circa 34.000 m2 met focus op biodiversiteit en schone energie. Dat behelst het nieuwe warehouse van Panattoni in Steenwijk.

Logistiek vastgoedontwikkelaar Panattoni Nederland, dat een warehouse bouwt in Almere, start binnenkort met de bouw van het distributiecentrum Panattoni Park Steenwijk van circa 34.000 m2. De omgevingsvergunning hiervoor werd onlangs onherroepelijk. Geen sinecure ondervindt DSV dat zijn bouw op Logistiek Park Moerdijk flinke vertraging oploopt door niet verleende milieuvergunningen.  

Artist Impression Panattoni Park Steenwijk

Het te bouwen distributiecentrum omvat in totaal zo’n 33.992 m², waaronder 30.252 m² warehouse, een mezzanine van 2.736 m² en kantoorruimte van 1.004 m2. Het gebouw kan worden onderverdeeld in twee units met elk ongeveer 15.126 m² warehouse, 1.368 m² mezzanine en 502 m² kantoor. Er komen in totaal 295 parkeerplaatsen, 28 laaddocks en 2 overheaddeuren. 

BREEAM

Panattoni Park Steenwijk ligt op bedrijvenpark Eeserwold, nabij Zwolle. Bij het ontwerp van het distributiecentrum is rekening gehouden met inpassing in de natuurlijke omgeving. Het distributiecentrum krijgt een transparante façade. Door het gebruik van glas gaat het gebouw naadloos over in de groene omgeving en heeft daglicht vrij spel, wat een positief effect heeft op het werkcomfort van medewerkers, aldus de ontwikkelaar.

Ook worden uitgebreide groenvoorzieningen rond het gebouw aangelegd met een focus op het versterken van de lokale biodiversiteit. Het distributiecentrum biedt verschillende mogelijkheden om schone energie op te wekken en wordt volgens de BREEAM Very Good standaard gebouwd. Oplevering van het park staat gepland in Q2 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven