Palletpooler LPR blijft groeien • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Palletpooler LPR blijft groeien


LPR, een van de grootste Europese bedrijven in palletpooling, heeft mooie resultaten laten zien over 2008. De geconsolideerde omzet steeg vorig jaar met 7 procent, naar 100,5 miljoen euro. Het aantal geleverde pallets in Europa nam toe met 10 procent, van 35 naar bijna 38 miljoen. Gezien het huidige economische klimaat zijn deze resultaten bemoedigend te noemen. Ondanks de stijging van de omzet had LPR wel last van de daling van de pond sterling tegenover de euro, en van grotere schommelingen in de vraag vanaf de tweede helft van 2008.

Dochters
Bijna alle dochterondernemingen van LPR lieten omzetstijgingen zien die in de dubbele cijfers liepen. Zo was er in het Verenigd Koninkrijk een stijging van 30 procent te zien; de omzet bereikte daar bijna 10 miljoen pond. Ook in de Benelux was er een stijging van 30 procent: de dochteronderneming daar behaalde een omzet van 5 miljoen euro en verwerkte twee miljoen pallets in het jaar. Spanje en Portugal lieten een stijging zien van 10 procent, met 35 miljoen euro omzet in 2008. De resterende omzet komt van Frankrijk en in mindere mate van de nieuwe Duitse dochteronderneming die werd gestart in 2008. Deze nieuwe dochteronderneming verbreedt de service van LPR aan zijn Europese klanten en Duitse retailers.
 
Nieuwe klanten
De dochterondernemingen profiteerden van de komst van nieuwe klanten: Kellogg’s en Nestlé in het Verenigd Koninkrijk, Lactalis in Spanje, McBride en Spadel in de Benelux, en Sodiaal Candia in Frankrijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven