Ga naar hoofdinhoud

Pallet Control Tower ziet levenslicht


Pallet Control Tower (PCT) is toegetreden tot de Nederlandse EPAL-afdeling. PCT lanceert volgens eigen zeggen de nieuwe Europese standaard in Collection, Delivery en Matching van Europallets.

De handel in pallets is een uitdagende business de laatste jaren. Het weerhoudt bedrijven niet te innoveren. Zo heeft Chep Internet of Things toegevoegd aan zijn pallets. En nu is Pallet Control Tower gelanceerd.

PCT is een 24/7 online platform dat onder andere gebruik maakt van blokchaintechnologie. Daardoor is PCT in staat om de waarde van nieuwe en gebruikte pallets om te zetten in e-Credits. Deze e-Credits worden verzameld, bewaard en uitgegeven in de e-Wallets van de deelnemers. Daardoor ontstaat een open pooling systeem met de sterke punten van een gesloten systeem, aldus het bedrijf.

Virtueel netwerk pallets

In het systeem worden eindgebruikers, transporteurs / dc’s en palletdepots, -handelaren en -fabrikanten aan elkaar gekoppeld. Er ontstaat een virtueel netwerk waarin Collectie, Delivery & Matching van EPAL Europallets en andere RTI’s 24/7 en doorheen Europa mogelijk is. Pallets krijgen een waarde gebaseerd op de EUWID en worden in een wallet via een e-Credit verdisconteerd. De fysieke levering is op die manier voorbehouden aan dichtbij gelegen depots, handelaren of fabrikanten. Op die manier ontstaat een duurzaam systeem dat voorsorteert op nieuwe regelgeving uit Brussel.

PCT Online wordt in de komende maanden uitgerold in de hele logistieke keten.

­­­­­­­­­­­­­­­

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven