Ga naar hoofdinhoud

Pakketbezorger Bol.com en Cycloon van start


Na een periode van testen, beginnen Cycloon en bol.com met het bezorgen van de eerste bol.com-pakketjes.

Bol.com nam in mei officieel Cycloon over. Klanten van de e-commerecereus die in diezelfde periode ook zijn nieuwe, zwaar geautomatiseerde fulfilment center in gebruik nam, kunnen vanaf deze week hun bestelling thuisbezorgd krijgen door een Cycloon-fietskoerier op een vrachtfiets.

Eigen pakketbezorging

De pakketjes van bol.com gaan geleidelijk met de bezorgroutes van Cycloon mee. Dat geldt ook voor de bestellingen van verkooppartners die hun logistiek aan bol.com hebben uitbesteed. Het rood van Cycloon en blauw van bol.com zijn ook samen terug te zien in de woonwijken. Een deel van de vrachtfietsen is namelijk in een nieuw jasje gestoken. Cycloon en bol.com delen de ambitie om bezorging duurzamer en socialer te maken.

In december 2021 bereikten bol.com en Cycloon overeenstemming over een meerderheidsbelang van bol.com in Cycloon. De Autoriteit Consument & Markt gaf in mei toestemming voor deze strategische samenwerking, waarna de transactie werd afgerond.

Cycloon-rood en bol.com-blauw

Cycloon is actief in meer dan zestig steden in Nederland. De samenwerking tussen Cycloon en bol.com wordt visueel versterkt doordat op een deel van de vrachtfietsen beide merken zichtbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven