Ga naar hoofdinhoud

Oude Philipsfabriek wordt modern logistiek park


In Weert wordt een oude Philipsfabriek omgetoverd tot een modern logistiek campus met twee distributiecentra. Functionaliteit en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden van het nieuwe plan.

Herontwikkeling van bestaande bedrijventerreinen is een van de oplossingen om slimmer om te gaan met de kostbare ruimte in Nederland. In Weert voegen ze de daad bij het woord. Weert is ook de plaats (ander project) waar Movianto zijn nieuwe dc opent,

Op de voormalige locatie van Philips Lighting aan de Industriekade in Weert verrijst een logistieke campus van 89.000 m². De warehouses, ontwikkeld door EvolutionRE en Principal Asset Management, moeten vanaf Q4 2024 beschikbaar zijn.

Toekomstbestendige logistieke campus

Deze ontwikkeling zal bestaan uit twee moderne warehouses, gebouwd volgens de hoogste duurzaamheidsnormen gericht op een BREAAM Excellent certificaat. Het grote warehouse van circa 74.000 m² heeft een flexibel ontwerp, waarmee het in drie units kan worden verdeeld. Het kleinere warehouse bestaat uit 15.000 m².

Groene bufferzone

In het ontwerp is zoveel mogelijk rekening gehouden met mens en omgeving zodat deze zo min mogelijk overlast ervaren van de logistieke campus. Het grote warehouse krijgt een achtergevel in groentinten, waarbij de architect zich heeft laten inspireren door een bosrand. Aan de achterzijde van  het warehouse komt een 25 meter brede groenzone die door een landschapsarchitect is ingetekend met inheemse bomen, planten en waterpartijen.

Verdozing
Nu de verdozingsdiscussie volop wordt gevoerd, is er een ding duidelijk: bouwen van distributiecentra moet slimmer. Dat concludeerde Remco Buurman, directeur NDL vorig jaar al. En om die reden is ook Dilas in het leven geroepen. De belangenclub van logistieke en industriële (vastgoed)sector hield onlangs een eerste kick off om concrete stappen te zetten.

Herontwikkeling van verouderde terreinen

Slimmer en meer duurzaam bouwen via herontwikkeling van oude, bestaande  bedrijventerreinen kan een lonende oplossing zijn. Het gebeurt vaker dan gedacht en met succes. Maar er kleven ook zeker nadelen aan concludeert Buck Consultants na eigen onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven