Ga naar hoofdinhoud

Opstand in de Achterhoek voorbij: logistiek Kleertjes.com gaat naar Zwolle


Het is definitief; de logistieke operatie van Kleertjes.com verhuist naar Zwolle. De medewerkers in het dc in ’s-Heerenberg zijn inmiddels akkoord met het sociaal plan.

Het besluit van Wehkamp, het moederbedrijf van Kleertjes.com om het distributiecentrum in ’s-Heerenberg over te hevelen naar Zwolle viel niet in goede aarde in de Achterhoek. Tientallen medewerkers van Kleertjes.com kwamen deze zomer in opstand.

Overeenstemming Kleertjes.com

Inmiddels is de opstand bezworen. Het sociaal plan door moederbedrijf Wehkamp is aangenomen. De OR heeft inmiddels advies gegeven en het besluit voor de bedrijfsverhuizing is overeenkomstig dat advies genomen, laat Wehkamp desgevraagd weten aan Warehouse Totaal.nl. “Wij zullen met de uiterste zorgvuldigheid de medewerkers begeleiden in de uitvoering van het Sociaal plan en hen ondersteunen bij het oriënteren op de arbeidsmarkt ook nadat de werkzaamheden.

Wehkamp nam twee jaar terug Kleertjes.com over. Het distributiecentrum zou in de Achterhoek blijven, werd belofd. Twee jaar later trekt Wehkamp die belofte in. De e-commercereus, die zijn dc in Zwolle flink uitbreidt, brengt de logistieke werkzaamheden in Zwolle onder.

Sociaal plan Kleertjes.com

Naast een extra vergoeding oplopend tot 1.500 euro per dienstjaar, bovenop de normale transitievergoeding, behelst het plan juridische en fiscale ondersteuning en de mogelijkheid tot opleiding en een van-werk-naar-werk-traject.

Eind deze maand wordt het logistieke werk in ‘s-Heerenberg voor Kleertjes.com afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven