Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek logistieke software: desnoods IT landschap op de kop voor absolute controle


Bedrijven willen end to end controle. Specifiek pakketten hebben de voorkeur boven bedrijfsbrede systemen. Zo blijkt uit onderzoek van Jeroen van den berg Consulting.

Aan groei geen gebrek voor de logistieke software business en dat kan alleen nog maar meer worden. Bedrijven zoeken vooral oplossingen om hun ketens als samenhangend geheel te laten opereren. Desnoods gaat het volledige IT landschap op de schop waarbij gespecialiseerde pakketten de voorkeur lijken te hebben boven bedrijfsbrede systemen.

Dat blijkt uit onderzoek van Jeroen van den Berg van het gelijknamige consulting bureau. Hij bestudeerde 20 actuele logistieke-softwareprojecten.

Lees ook
10 tips voor onderhandelingen over softwarecontracten

Grenzen software

Bedrijven investeren in nieuwe software om meer grip te krijgen op hun end-to-end supply chains. Ze zien dat ze tegen de grenzen van hun bedrijfssoftware aanlopen. Een enkel systeem vervangen is in veel gevallen niet toereikend.

Best of breed software

Veertig procent van de bedrijven vernieuwt het gehele IT landschap inclusief ERP en andere systemen. Tevens laat de survey een significante verschuiving zien van bedrijfsbrede ERP-pakketten naar best-of-breed architecturen met gespecialiseerde pakketten en onderlinge koppelingen. Terwijl oorspronkelijk 70 procent van de bedrijven in het onderzoek een bedrijfsbreed ERP gebruikte, geldt dat na de projecten nog slechts voor 20 procent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven